Social

Nepasarea este cel mai mare handicap!

Mihaela Beșleagă
4 dec 2010 1006 vizualizări
Copiii si persoanele adulte cu handicap din judet si-au sarbatorit ieri ziua prin dans si cintec u primarul Daniel Nicolas din Odobesti a facut referire la vizitele electorale din preajma alegerilor la asistatii de la CITO

Ziua Internationala a Persoanei cu Handicap a fost sarbatorita ieri in Vrancea in centrele de ocrotire pentru copiii cu dizabilitati si in cele de ingrijire a persoanelor adulte cu handicap, sub genericul "Impreuna nu exista diferente". De dimineata, la Centrul de Zi de Recuperare si Reabilitare Copii cu Dizabilitati (CZRRCD) Focsani era mare forfota, copiii care primesc ingrijiri aici pregatind o serbare emotionanta, in care au jucat in scenete si au recitat poezii. "Vrem ca impreuna sa promovam abilitatile persoanei cu handicap, sa avem aplecare catre copiii cu dizabilitati. Avem recunostinta in primul rind fata de parintii acestor copii, care sint o sursa de invatatura pentru noi toti. Copiii cu dizabilitati se deosebesc fata de ceilalti copii prin faptul ca au mai multa nevoie de grija fiecaruia dintre noi. Am ajuns la concluzia ca nepasarea este cel mai mare handicap", a spus Luminita Liciu, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Cei mici au jucat in scenete cu tilc, "Bradutul ars" si "Clopotelul muzical", in care au redat modul in care pot fi depasite diferentele care ii despart de restul copiilor. Citeva eleve in clasa a XI-a la Colegiul "Cuza" au interpretat pentru acesti copii un moment artistic si la final au oferit diplome parintilor prezenti la serbare. De asemenea, Fundatia "Sf. Nicolae "" Ocrotitorul politistilor" a venit in sprijinul copiilor de la Centru cu cadouri. La CZRRCD Focsani sint ingrijiti 100 de copii cu diverse dizabilitati care fie provin din familii, fie sint ocrotiti intr-unul din centrele rezidentiale ale DGASPC Vrancea.


"Tin sa fiti pe picior de egalitate cu orice odobestean"


Si la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO) Odobesti a fost sarbatoare, persoanele integrate in aceasta institutie pregatind un program din care nu au lipsit dansurile si muzica populara sau recitarea poemului "Luceafarul". "Sintem bucurosi ca am reusit sa venim astazi aici sa va vedem. Va urez sa fiti sanatosi si sa ne trudim si unii si altii sa facem bine", le-a spus celor prezenti Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ. Si primarul orasului Odobesti le-a vorbit asistatilor despre drepturile lor. "In orasul Odobesti am facut toate eforturile sa aveti un loc de munca, sa aveti acces la cinematograf, la tot ceea ce orice cetatean care locuieste in acest oras are dreptul. Tin sa fiti pe picior de egalitate cu orice odobestean din acest oras", a spus Daniel Nicolas. Ieri s-a sarbatorit Ziua Internationala a Persoanei cu Handicap si in celelalte centre ale DGASPC din Vrancea. In judetul nostru traiesc 23.000 de persoane cu diferite grade de handicap. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.