Social

Rabia si-a facut din nou aparitia in Vrancea

Nicoleta Cristea
30 dec 2005 640 vizualizări
Laboratoarele DSVSA Vrancea au confirmat ieri virusul turbarii la doua vulpi din localitatile Urechesti si Tifesti.

Potrivit veterinarilor, cele doua cazuri de rabie au fost depistate la doua animale gasite moarte in locuri izolate, iar probabilitatea ca acestea sa fi muscat pe cineva este nula. "Vulpile au fost descoperite de localnici, care au anuntat autoritatile. Este foarte bine ca, in cazul in care oamenii gasesc cadavre suspecte de carnasiere, sa nu le atinga, deoarece exista pericolul sa contacteze boala", ne-a declarat Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Veterinarii nu au fost surprinsi de aparitia turbarii, pentru ca luna decembrie este perioada in care se imperecheaza vulpile. Specialistii spun ca este posibil sa mai apara si alte cazuri de rabie. Anul acesta, in Vrancea au fost inregistrate 19 focare de rabie, iar boala a luat viata si unui copil din Nereju, in luna martie. Din cele 19 focare, 14 au fost diagnosticate numai la animale salbatice, insa si animalele domestice, precum ciinele si pisica, reprezinta un risc in acest sens. Pentru ca vulpile sa fie imunizate impotriva bolii, in luna noiembrie au fost administrate 4.000 de momeli cu vaccin antirabic, in timp ce in luna martie au fost administrate aproximativ 2.000 de momeli, pentru un efectiv total de 464 de vulpi inregistrate de pe teritoriul judetului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.