Social

Tatici urmariti penal pentru neplata pensiei alimentare

Gabriel Sava
3 dec 2010 1331 vizualizări
Procurorii au inceput urmarirea penala pentru patru vrinceni care au uitat sa fie tatici si sa platesca drepturile aferente copiilor

Criza financiara dar si reaua vointa au stat la baza mai multor situatii in care unul dintre parinti a fost trimis in judecata pentru neplata pensiei alimentare. Actiunea penala se pune in miscare la solicitarea partii indreptatita sa primeasca drepturile banesti stabilite de instanta prin hotarire ramasa definitiva dupa ce, timp de mai mult de doua luni, pensia alimentara nu este achitata. In ultima perioada, procurorii au finalizat cu trimitere in judecata mai multe rechizitorii privind infractiunea numita abandon de familie. Stefan Adonis, de 31 de ani din Focsani a fost trimis in judecata dupa ce, din luna martie 2010 nu a mai platit pensia alimentara aferenta unui minor ramas in intretinerea mamei. Instanta fixase un drept de plata lunar de 175 de lei. Acesta a declarat procurorilor ca nu a avut nici o sursa de venit. Acelasi lucru l-a sustinut in fata anchetatorilor si Ion Baciu, de 57 de ani din Tataranu, care din ianuarie 2010 nu a mai achitat drepturile fixate de instanta pentru fetita sa. Minora are 11 ani, iar barbatul a platit drepturile aferente de la nasterea copilei pina in decembrie 2007, de cind sustine ca a ramas fara nici un venit. Radu Paun, din Focsani, de 39 de ani, va da socoteala judecatorilor pentru savirsirea infractiunii de abandon de familie dupa ce din decembrie 2008 nu a mai achitat nici un ban in cuantumul pensiei alimentare stabilita de instanta. Si Ciprian Tanase Sava, de 36 de ani din Focsani nu s-a mai achitat de obligatiile stabilite de instanta, motiv pentru care a fost trimis in judecata pentru savirsirea aceleeasi infractiuni. Barbatul ar fi trebuit sa plateasca suma de 125 de lei lunar insa a "intirziat" mai mult de doua luni plata acestor drepturi. Anul trecut, barbatul a facut obiectul unor cercetari penale in aceeasi cauza insa aceasta a incetat dupa ce tatal a achitat drepturile restante. Si saptamina trecuta, o femeie din Vintileasca a fost trimisa in judecata pentru ca nu a achitat drepturile pentru cei trei minori ramasi in ingrijirea tatalui. Femeia are "restante" de 4.500 de lei, pe care a spus ca le-a acumulat din cauza lipsei unui venit stabil. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.