Social

Spitalul, jumulit de bani pentru repararea tomografului

Raluca Manolache
1 dec 2010 824 vizualizări
In ultimii doi ani firma ne-a solicitat pentru diferite reparatii la tomograf peste un miliard de lei , se vaita directorul celui mai mare spital din judet

6.000 de euro! Aceasta este suma pe care Spitalul Judetean din Focsani ar fi trebuit sa o achite anul trecut in momentul in care tomograful unitatii s-a stricat. Aparatul nu a fost reparat pentru ca spitalul nu dispunea de suma respectiva, dar si pentru ca firma care se ocupa de service, Medrom, a solicitat pe parcursul anului mai multe sume de bani pentru intretinere. "Tomograful nu mai functioneaza de la 1 iunie anul trecut, cind in urma unui raport de service, facut de firma care a instalat tomograful, ne-a fost solicitata suma de 6.000 de euro fara TVA pentru reparatii. In ultimii doi ani aceasta firma ne-a solicitat pentru diferite reparatii la acest tomograf peste un miliard de lei vechi. Tomograful e vechi de 10 ani si sase luni, deci este uzat fizic si moral. Am fi platit acesti bani si pentru o luna veneau cu altceva, ca s-a stricat la tomograf. Noi nu putem sa verificam ce gasesc ei acolo pentru ca nu ne pricepem si ar fi fost ca si cum pompam bani in tomograf. Consider ca firma respectiva ne-a cam jumulit de bani. Nimeni nu putea sa spuna daca piesa respectiva trebuie schimbata sau nu. Am considerat necesar ca sa inchidem tomograful, sa solicitam proces verbal de casare pe care firma respectiva ni l-a refuzat", a precizat dr. Nicolae Moise, managerul spitalului. Pentru ca firma respectiva a refuzat casarea aparatului, spitalul trebuie sa il pastreze in spatiul existent pe post de mobilier. Si asta deoarece casarea unui asemenea aparat se va putea face doar dupa 12 ani. In aceasta situatie, spitalul a incheiat contract cu o firma privata pentru asigurarea investigatiilor de imagistica inalta, firma ce plateste 3 euro/mp pentru spatiul ce il ocupa in curtea unitatii spitalicesti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.