Social

Ministerul Sanatatii vrea sa faca un inventar al bolilor grave

Raluca Manolache
29 nov 2010 701 vizualizări
Pe modelul programului national de evaluare a starii de sanatate, vrincenii ar putea ca de anul viitor sa beneficieze din nou de un set de analize gratuite in cadrul unui nou proiect de evaluare a starii de sanatate a populatiei.

Mihai Copaci, presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, spune ca acest program va avea rolul de a depista bolile grave care-i afecteaza pe romani. "Se va urmari gradul de risc de imbolnavire in rindul populatiei. Se vor face evaluari pe tipuri de boli. Este vorba de un set de analize gratuite pentru a se cunoaste gradul de risc de imbolnavire si se pot deduce anumite programe iar Ministerul Sanatatii sa aloce mai multi bani de preventie in anumite sectoare", arata Mihai Copaci. Populatia a mai fost supusa unui set de analize obligatorii in perioada iulie 2007 "" ianuarie 2009. In cadrul acestui program si-au verificat starea de sanatate 186.469 persoane, din care asigurati 153.483 si neasigurati 32.986. In urma analizelor au fost depistate si persoane care sufereau de anumite afectiuni grave, in special diabet zaharat, afectiuni cardiovasculare sau predispozitii pentru diferite tipuri de cancer, in special de sin si de col uterin. Totodata, in judetul nostru exista se pare o mai mare predispozitie pentru boli renale cronice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 3 minute, 28 secunde
Cum oameni buni, nu a-ti facut o statistica sa vedeti citi oameni bolnavi cronic aveti?, eu cred ca 80% sunt foarte bolnavi. Multa lume s-a imbolnavit din cauza saraciei.Referitor la acele analize, nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.