Social

Sanatatea vrinceana a primit bani pentru farmacii si spitale

Gabriel Sava
22 nov 2010 793 vizualizări
u Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat judetului nostru peste 8,5 milioane lei Serviciile acordate de cele sapte spitale din judet si consumul de medicamente compensate si gratuite pentru luna octombrie au fost acoperite de sumele acordate recent de CNAS.

"Am primit sumele necesare, ca si credite de angajament, pentru farmacii. Este vorba de 4,426 de milioane de lei pentru medicamentele eliberate de farmacii luna trecuta si de alti 4,16 milioane lei pentru spitale. Banii la medicamente acopera consumul inregistrat, iar la spitale banii sint deja in cont", a declarat Mihai Copaci, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea. Tot in cursul saptaminii trecute, din banii alocati de CNAS au primit salariile si angajatii Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, care inregistrasera o usoara intirziere. De altfel, pentru recuperarea banilor aferenti serviciilor medicale acordate pacientilor, SJU Focsani a actionat in instanta CAS Vrancea. "Sumele au fost deja platite, procesul a ramas fara obiect", a declarat juristul CAS Vrancea. Un capitol deficitar la finantare ramine cel al investigatiilor medicale, analize de laborator in special, unde banii alocati lunar au fost drastic dramuiti. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.