Social

Spitalul isi muta medicii din Policlinica 2

Ziarul de Vrancea
20 nov 2010 2468 vizualizări
Medicii solicita clarificari cu privire la spatiile ce vor fi eliberate de Spitalul Judetean si solicita Primariei sa se implice financiar pentru intretinerea lor u Spitalul administra in mod exclusiv suprafata de 570,95 mp si impreuna cu ceilalti medici din Policlinica, suprafata de 503,89 mp u directorul Spitalului a motivat mutarea prin suma exagerata pentru intretinerea cabinetelor, aproape un miliard de lei vechi in noua luni de activitate u sute de pacienti care faceau investigatii la Baia Comunala vor trebui sa vina la Policlinica Spitalului, de anul viitor

Sanatatea vrinceana este din ce in ce mai bolnava, mai saraca sI pe picior de mutare! Spitalul Judetean este pe cale sa isi retraga din cladirea Centrului Medical, fosta Policlinica nr. 2, toate cabinetele care ii apartin si sa le mute in incinta unitatii, la Policlinica nr. 1 din cauza costurilor mult prea mari. Apropiata miscare ii ingrijoreaza pe medicii care ramin in cladirea "golita" de etajul I si II, deoarece vor fi nevoiti sa asigure plata utilitatilor la intregul imobil. Aceasta in situatia in care municipalitatea nu se gindeste sa scoata la licitatie spatiile ramase goale in urma "plecarii" unor cabinete la Spitalul Judetean, sau sa sustina din bugetul local intretinerea cladirii.

Medicii care isi desfasoara activitatea in cabinetele din fosta Policlinica nr. 2 au somat Primaria sa administreze spatiile ce vor fi eliberate. Reprezentantii legali ai cabinetelor medicale au trimis o adresa prin care instiinteaza Primaria ca, din informatii neoficiale au aflat ca, ambulatoriul II al Spitalului Judetean se va muta. Ceea ce a fost confirmat, ieri, si de dr. Nicolae Moise, directorul Spitalului

Judetean. "Consideram ca daca situatia descrisa mai sus este reala, trebuia sa fim informati si noi, ca si coproprietari ai cladirii (cind s-au cumparat spatiile s-a pus conditia ca in ele sa se desfasoare numai activitate medicala), de statutul spatiului ce apartine Primariei, iar Primaria Focsani trebuie sa se implice atit financiar cit si organizatoric in problemele ce le impune calitatea de proprietar al spatiilor eliberate (cheltuieli cu paza, iluminatul, caldura, apa, curatenia, etc)", se arata in adresa trimisa Primariei. Medicii solicita unele lamuriri si in conditiile in care spitalul detine o mare parte din spatiul de la fosta Policlinica nr. 2 si odata cu aceasta mutare costurile de intretinere vor fi si mai mari pentru ca unitatea spitaliceasca nu va mai contribui cu bani. "S-a facut o scrisoare catre Primaria Focsani si Directia de Sanatate Publica prin care solicitam lamuriri cu privire la statutul acestor cabinete. Cineva trebuie sa gospodareasca aceste spatii", a precizat Garofa Gaspar, sef laborator "Laborator Clinic Gaspar" Focsani. Si radiologul Constantin Buza este nemultumit de aceasta situatie. "Anul trecut s-a dat un ordin de reorganizare a ambulatoriilor de specialitate in care se mentiona ca ambulatoriul trebuie sa functioneze integrat cu spitalul. Dr. Nicolae Moise a venit si a extins ambulatoriul de specialitate aici. In felul acesta a obstructionat vinzarea spatiilor. Primaria ramine acum cu cea mai mare parte din spatii", arata medicul radiolog. Primarul Decebal Bacinschi a precizat ca, pina acum, nu a primit nici o notificare din partea Spitalului Judetean privind mutarea cabinetelor medicale. "Nu am primit nici o notificare din partea directorului Spitalului Judetean, dr. Nicolae Moise. Am primit notificari din partea unor medici care activeaza in cadrul Centrului Medical si care si-au exprimat dorinta de a cumpara unele spatii medicale. Asa am aflat de aceasta mutare. In rest, nu stim nimic", ne-a declarat, in urma cu citeva zile, Decebal Bacinschi.


Spatiile eliberate ar putea fi inchiriate


Spitalul din Focsani a primit in administrare de la Primaria Focsani un spatiu in suprafata totala de 1.074,84 mp si terenul aferent. Spitalul administra in mod exclusiv suprafata de 570,95 mp, avind destinatia de cabinete medicale si sali de tratament, si in comun, cu ceilalti medici din policlinica, suprafata de 503,89 mp, respectiv holuri, casa scarii si grupuri sanitare. "Daca se va face aceasta mutare, noi va trebui sa trecem din nou printr-o hotarire de Consiliu Local cladirea Centrului si sa procedam cumva la inchirierea sau vinzarea acelor spatii. Numai ca va trebui sa cerem si parerea celor de la DSP fiindca, pina acum, cladirea avea un scop si o destinatie. Ea gazduia un Centru Medical. Daca acesta se muta la Spitalul Judetean va trebui sa obtinem noi avize pentru pastrarea ei cu aceasta destinatie. Nu stiu, o sa vedem ce avem de facut", a mai spus edilul sef al Focsaniului. Pina atunci insa, se pare ca autoritatile nu vor contribui la administrarea spatiilor. "Cit priveste utilitatile, acestea oricum nu le plateam noi, le plateau cei care aveau spatiile si cabinetele medicale. Respectiv, Spitalul Judetean si medicii. Eu cred ca acestia din urma sint ingrijorati cu privire la utilitati dupa retragerea celor de la Spital, dar noi nu avem ce face. Medicii erau cei care plateau apa, caldura si curentul electric, nu noi", a precizat primarul Bacinschi.


Moise: "Primaria sa faca varza cu spatiul!"


Nicolae Moise, directorul celui mai mare spital din judet, Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" din Focsani, a anuntat ieri, in cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor virstnice de la Prefectura, ca spitalul isi va retrage de la 1 ianuarie 2011 cele cinci cabinete de specialitate din incinta Policlinicii nr. 2. Managerul Spitalului Judetean a declarat ca unitatea pe care o conduce nu mai poate suporta costurile pe care le implica functionarea acestor cabinete, care vor fi mutate la Policlinica nr. 1, ambulatoriul Spitalului. "De la 1 ianuarie restringem cabinetele de la Policlinica nr. 2. Primaria sa faca varza cu spatiul de acolo, noi nu mai putem sustine activitatea cabinetelor. Ne-a costat 900 de milioane de lei vechi pentru 9 luni de activitate", a declarat directorul Nicolae Moise. Acesta a completat ca, in acest fel, activitatea cabinetelor nu va avea de suferit, insa in mod cert va duce la aparitia unor nemultumiri din partea pacientilor care obisnuiau sa se caute de sanatate la Policlinica de la fosta Baie Comunala. Bolnavii vor fi purtati pe drumuri, multi nestiind pe unde sa-si mai gaseasca medicii pentru consultatii. (R. MANOLACHE, D. GANEA, M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.