Social

Problema investigatiilor in week-end, reluata la nivelul autoritatilor

Gabriel Sava
20 nov 2010 746 vizualizări
Conducerea clinicii care are in dotare si dispozitiv RMN a discutat cu medicii despre posibilitatea efectuarii unor investigatii la final de saptamina

Moartea regretabila a politistei Adina Vizitiu, care a avut loc la finalul saptaminii trecute, a motivat autoritatile medicale in a gasi o solutie la problema investigatiilor tip tomograf si RMN pentru cele doua zile de week-end. Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a avut deja discutii cu firma care a concesionat spatiul din curtea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, pentru extinderea programului de lucru atit seara cit si pentru zilele de simbata si duminica. "In mod normal, aceste investigatii ar trebui facute la Spitalul Judetean. Pentru ca ei nu au aparatura, iar clinica care a concesionat este privata, nu prea avem cum sa ii obligam sa prelungeasca programul. Exista, din cite am aflat, si o problema de personal, care face mai dificila prelungirea programului. Nu am ajuns inca la nici o solutie pentru zilele de la finalul saptaminii", a declarat Mircea Stoenoiu, seful Compartimentului de Inspectie in Sanatate Publica din cadrul DSP Vrancea. La ultima discutie cu directorul "Interclinic", clinica privata din incinta Judeteanului, acesta a declarat ca programul tomografului este deja extins in zilele din cursul saptaminii. Pentru simbata si duminica, nici conducerea DSP nu a gasit insa solutii la spital.


Tomograf si RMN la cerere pentru week-end


Cele doua modalitati de investigare sint cele mai uzitate in majoritatea urgentelor care apar in practica medicala de la Spitalul Judetean Focsani, fie ca e vorba de accidente sau de alte tipuri de urgente, in special care au si componenta neurologica. Nu de putine ori, pacientii au fost trimisi la centrele universitare, nu neaparat doar pentru investigatii, ci si pentru interpretarea rezultatelor. Conducerea unei alte clinici din municipiu spune ca are disponibilitatea de a efectua aceste investigatii la cererea unor medici din spital si in cazuri justificate. "Noi am mai efectuat la cerere investigatii tip tomograf si RMN, chiar si in afara programului, atunci cind ni s-a cerut in mod deosebit acest lucru si a fost o urgenta. Oricum, programul nostru din cursul saptaminii este pina la orele 20, lucram in doua schimburi iar cu medicii am avut deja o intilnire in care i-am informat ca aceste investigatii se pot face la solicitarea lor. Chiar si politista care a murit a avut la noi o programare in acea simbata, la care familia a renuntat", a declarat Gabriela Nechita, directorul EuroMedic Focsani, clinica avind sediul in zona Oborului. Reprezentanta clinicii spune ca nu a refuzat niciodata, daca i s-a solicitat, o investigatie la urgenta in afara programului de lucru. "Noi ne-am pregatit proprii nostri operatori pentru a evita situatii in care sa nu avem cu cine lucra in astfel de cazuri. Tocmai aceasta a fost si ideea intilnirii cu medicii, atit de la Spitalul Judetean cit si de la celelalte spitale, ca sa ii informam ca au aceasta posibilitate, sa apeleze la noi. Mai mult decit atit, avem deja incheiat un contract cu serviciul de ambulanta si pacientii sint adusi aici cu autospeciale sanitarizate, nu vin pe jos sau cu taxiul", a adaugat directorul EuroMedic Focsani. Clinica se afla si in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, pacientii care vin cu trimitere din ambulatorii, beneficiind de servicii decontate din fondul national de asigurari sociale. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.