Social

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 nov 2010 620 vizualizări
Centru pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie sociala

Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea va lansa vineri, 19 noiembrie, proiectul "Centru social cu destinatie multifunctionala «Sf. Teodor» din Focsani". "Acest eveniment are ca scop lansarea primului proiect de acest tip din judet, adresat tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului din cadrul DGASPC Vrancea. Obiectivul general al proiectului este cresterea capacitatii institutionale la nivelul autoritatilor publice locale de a oferi servicii specializate tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului", spune Daniela Nicolas, directorul interimar al DGASPC Vrancea. Programul isi propune oferirea de servicii de gazduire, consiliere vocationala, psihologica, mentorat si sprijin in vederea angajarii acestei categorii de tineri. Proiectul este finantat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in cadrul programului "Tineri aflati in situatie de risc". (M. BESLEAGA)


Donatii de la jandarmii vrinceni pentru sinistrati


Jandarmii vrinceni au colectat suma de 5.200 lei pentru ajutorarea celor loviti de furia naturii in aceasta vara. La finalul campaniei umanitare, Jandarmeria Romana a strins suma de 152.405 lei, bani care s-au indreptat spre sase localitati din Moldova. "Suma de bani donata de jandarmi a fost directionata catre Trezoreriile locale din urmatoarele localitati, astfel: comuna Doljesti, judetul Neamt "" 37.100 lei, comuna Dorohoi, judetul Botosani "" 27.800 lei, comuna Darmanesti, judetul Bacau "" 24.000 lei, comuna Sucevita, judetul Suceava "" 30.000 lei, comuna Serbauti, judetul Suceava - 19.605 lei si comuna Todiresti, judetul Suceava "" 13.900 lei. Am muncit cot la cot cu familiile de sinistrati pentru limitarea efectelor inundatiilor, dar vrem sa contribuim si la ajutorarea celor care si-au pierdut acoperisul de asupra capului. Este nevoie de mult mai mult ajutor, dar din putinul nostru am dat celor care au si mai putin ca noi, mai ales ca se apropie sfintele sarbatori de iarna", se arata intr-un comunicat de presa al Jandarmeriei Romane. (I. CRETU)


Finantele au aplicat amenzi de zeci de mii de lei


Inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) au adus la bugetul general consolidat in urma actiunilor pe luna octombrie 5,23 milioane lei. Acestia au efectuat 214 verificari din care 143 au fost efectuate la contribuabilii persoane juridice. 3,99 milioane lei provin din diferente de impozite taxe si contributii. De asemenea, 80 de mii lei au fost colectate din 79 de amenzi contraventionale, iar 30 de mii din confiscari. Luna trecuta au fost inaintate pentru continuarea cercetarilor doua sesizari penale cu un prejudiciu adus bugetului general consolidate in valoare totala de 200 mii lei. "în actiunile de inspectie desfasurate in luna octombrie 2010, organele de specialitate din cadrul ActivitaÃii de Inspectie Fiscala Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale in domeniul fiscal in principal la agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul confecÃiilor, comertului en-gros, al constructiilor, al masei lemnoase si al agriculturii", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. (S.TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.