Social

Marturisirile unei mame care si-a vazut fetita ucisa in bataie

Mihaela Beșleagă
17 nov 2010 1504 vizualizări
Daniela Munteanu, mama copilei de 4 ani abuzata si omorita sub lovituri de tatal vitreg la Cimpuri, povesteste ziua crimei u tinara de 22 ani vrea sa isi refaca viata la munca, in Italia

Una dintre cele mai groaznice crime care s-au produs in ultimii ani in Vrancea, a carei victima a cazut o copila de numai 4 anisori, omorita in bataie de tatal vitreg in urma cu doua saptamini, la Cimpuri, are in continuare ecou. Dupa socantul eveniment, mama fetitei, care traia in concubinaj cu Ion Neagu, a fost internata impreuna cu copilul cel mic, un baietel de un an si doua luni, la Centrul Maternal aferent Biroului Consiliere Interventie si Adapost Temporar din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Aici, mamica Daniela Munteanu, de 22 ani, are un adapost, o masa calda si primeste consiliere pentru a trece de aceasta trauma si a-si continua viata. Mama rememoreaza momentele zilei fatidice pentru copila din prima casnicie, supusa de tatal vitreg unor violente greu de imaginat si de indurat pentru o fiinta atit de fragila. "Totul a pornit de dimineata, cind fata s-a scapat pe ea, el i-a dat 4-5 bete zdravene, eu am intervenit si apoi a lasat-o in pace, dar a zis ca moartea ei va fi de mina lui. Apoi m-am dus la magazin si cind m-am intors, m-a sunat doamna doctor din Cimpuri sa merg cu cel mic la dispensar sa ii fac vaccinul. Am plecat si dupa jumatate de ora, cit timp asteptam autobuzul in statie, el a venit dupa mine si mi-a zis sa ma duc repede acasa, ca fata e grav. A zis ca i-a dat de mincare, apoi a cazut din pod. El s-a dus la dispensar cu baiatul, iar eu m-am intors acasa intr-un suflet, nici nu vedeam pe unde calcam. Si acum am in minte imaginea ei intinsa pe pat. Era cu o vecina, care ii tinuse luminarea, era desfigurata, intr-un hal fara de hal, o batuse cu pumnii, cu picioarele", povesteste Daniela Munteanu. Fetita se pare ca era victima batailor ambilor parinti, inclusiv mama recunoscind ca-i mai aplica "cite o palma, doua, la fund, cind nu asculta". Ultimele luni de viata ale copilei au stat sub semnul terorii tatalui vitreg, recunoscut in sat pentru violenta de care dadea dovada, desi mama sustine ca, de fiecare data cind fetita era agresata, intervenea in apararea ei. Un alt element care ar putea ridica semne de intrebare asupra ceea ce se intimpla de fapt in familia din Cimpuri este faptul ca de circa doua luni, de cind fetita dormea in acelasi pat cu tatal sau vitreg, a inceput sa aiba manifestari de teama accentuata, dupa cum relateaza mama. "De doua luni dormeam in doua camere separate. Fetita dormea cu el intr-o camera din spate, iar eu cu baiatul cel mic. Nu mi-am pus niciodata semne de intrebare, nu s-a intimplat sa abuzeze de ea. Insa pina acum doua luni nu facea in pat, in ultimul timp s-a intimplat asta", a mai spus Daniela Munteanu.


Mama vrea sa uite de durere in"¦ Italia


Mama vrea sa isi reia viata de la "0" si, dupa ce va parasi Centrul Maternal, in primavara, are de gind sa plece la munca in strainatate, pentru a lasa in urma un trecut dureros si pentru a-si creste cel de-al doilea copil. "O sa plec in afara cu baiatul. Am un unchi in Italia care mi-a promis ca imi trimite bani ca sa plec si o sa ma ajute", ne-a spus Daniela Munteanu. Cit despre tatal natural al copilei, acesta rupsese legatura cu mama si cu fetita, in schimb s-a achitat de plata pensiei alimentare, spune mama. De pomenile crestinesti se ingrijesc acum tatal natural si nasul fetitei. "Mama poate sa stea aici timp de maximum sase luni, pentru a se preveni separarea mamei de copil. In acest timp poate sa isi caute ceva de munca, sa isi reaseze viata", ne-a spus Violeta Pavelescu, seful Centrului Maternal. In acest timp, Ion Neagu, tatal vitreg, in virsta de 35 de ani, este in arest preventiv pentru savirsirea infractiunii de omor deosebit de grav si sustine in continuare ca este nevinovat, dind vina pe mama fetei. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 2 ore, 11 minute, 40 secunde
Oameni buni , oameni ai legii , reluati pedeapsa cu moartea. Acest individ trebuie executat imediat ce se costata ca-i vinovat.
, acum 739392 zile, 2 ore, 11 minute, 40 secunde
Aceasta femeie nu e mama, a pus mai presus nevoile ei de femeie langa o bestie cu chip de om..cum a putut sa-si lase fetita sa doarma langa acel individ care o batea, cum a putut ea sa-i face de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.