Social

Mama unei tinere seropozitive va cere ajutorul!

Mihaela Beșleagă
16 nov 2010 651 vizualizări
Femeia din Bordesti cere ajutorul semenilor pentru alimente si intretinerea fetei infectata cu virusul HIV in copilarie u de trei luni nu s-au mai dat banii pentru asistentii persoanelor cu handicap

O mama din Bordesti, coplesita de suferinta si lipsuri, cere disperata, printre lacrimi, ajutorul oamenilor de bine. Cea mai crunta durere a femeii este pricinuita de starea in care se afla fiica sa, Roxana, in virsta de 22 ani, afectata inca din copilarie de una dintre cele mai cumplite boli ale prezentului: HIV "" SIDA, dupa ce a contactat boala in spital, de la niste seringi nesterilizate. Petruta Modreanu a ajuns in situatia de a nu mai putea asigura minimum necesar pentru supravietuirea familiei sale, inclusiv a fetei care se zbate in prezent pe patul de spital. Femeia povesteste cu glasul sfisiat de durere ca de trei luni de zile nu a mai primit salariul de ingrijitor personal pentru fiica sa, in valoare de 540 lei, iar banii care intra acum in casa sint insuficienti si pentru mincare. "Nu avem nimic de mincare, ne-ar trebui ceva alimente si detergenti pentru a spala rufele. Nici la fata din spital nu putem merge, ca nu am ce sa-i duc. Sotul lucreaza cu ziua, pentru 20 lei pe zi, iar eu nu pot sa ma angajez pentru ca sint ingrijitorul personal al fetei. Sint imprumutata si la trei banci, cu 3.000 lei, am facut acoperisul la casa care e din paianta, ca ne ploua inauntru", ne-a spus, printre lacrimi, mama. Unicul venit constant al familiei este pensia de handicap a fetei, de 290 lei. Reprezentantii Primariei Bordesti ne-au declarat ca, intr-adevar, nu exista bani pentru asistentii persoanelor cu handicap. "Cunoastem situatia acestei familii. Bani pentru asistentii personali nu au mai fost, de vreo trei luni, asteptam o rectificare de buget. Cind vor veni banii vom da si din urma", ne-a declarat secretarul comunei, Savel Bercaru. Daca doriti sa veniti in ajutorul acestei familii cu orice mic sprijin, o puteti contacta pe Petruta Modreanu, la numarul de telefon 0769.732.273 sau ne puteti suna la redactie, la numarul de telefon 0237/237.777. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.