Social

Obezii nu vor sa slabeasca pe banii statului

Raluca Manolache
1 nov 2010 2063 vizualizări
Pentru a putea primi tratament compensat, grasutii trebuie aiba între 18 si 65 de ani si un indice de masa corporala mai mare de 35

Vrincenii supraponderali nu vor sa slabeasca nici daca trebuie sa plateasca doar jumatate din tratament. Desi, Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea deruleaza un program de compensare cu 50% a tratamentului obezitatii, supraponderalii nu prea sint interesati. Si asta pentru ca nici o persoana care se confrunta cu kilograme in plus nu a incercat in acest an sa intre in program. Conform acestui program asiguratii la sanatate pot beneficia de medicamente specifice tratamentului obezitatii, in regim de compensare de 50% din pretul de referinta, la recomandarea medicului specialist. Tratamentul trebuie aprobat de comisiile de experti de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pe baza criteriilor de includere in tratamentul specific in conformitate cu protocoalele terapeutice elaborate de Ministerul Sanatatii. Pentru a putea primi tratament compensat, persoanele supraponderale trebuie aiba intre 18 si 65 de ani si un indice de masa corporala (raport inaltime-greutate) mai mare de 35. Tinta acestui program sint cei care, pe linga obezitate, sufera si de diabet sau au boli de inima. "Aprobarea tratamentului cu aceste produse medicamentoase se face pe baza documentatiei intocmite de medicul specialist curant in diabet, tulburari de nutritie si metabolism sau endocrinolog si cuprinde informatii referitoare la virsta, indicele de masa corporala (ICM) topografia tesutului adipos, existenta unor complicatii specifice obezitatii. Terapia specifica se adreseaza persoanelor cu virste cuprinse intre 18 si 65 de ani, al caror indice de masa corporala depaseste 35 kg/mp, respectiv 40 kg/mp si la care s-a dovedit esecul terapiei standard si/sau nu s-a observat o imbunatatire a parametrilor metabolici dupa 12 saptamini de dieta si activitate fizica", informeaza banca sanitara. Anul trecut, doua vrincence corpolente au apelat la tratamentul decontat de la bugetul asigurarilor sociale de stat. Acestea au primit lunar tratament in valoare de 280 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.