Social

Trei suspiciuni de rujeola au pus pe jar epidemiologii

Raluca Manolache
30 oct 2010 736 vizualizări
Cei trei copii din Panciu au fost internati in sectia de contagioase a Spitalului din Focsani u profesorii sub 30 de ani si elevii de la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza trebuie sa se vaccineze impotriva bolii

Trei elevi din Panciu au reusit sa alerteze autoritatile sanitare dupa ce au dat semne ca sufera de rujeola. Scolarii care sint in clasa I, respectiv clasa a VII-a la Liceul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" Panciu au ajuns saptamina aceasta in sectia de contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" dupa ce le-au iesit bubite pe piele, aveau febra si tuseau. Acestia au fost internati cu suspiciune de rujeola, cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Medicii de la spital au fost nevoiti sa trimita probe la Institutul Cantacuzino Bucuresti pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului, iar epidemiologii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) au luat deja primele masuri pentru prevenirea extinderii bolii in colectivitate. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct in sanatate publica, spune ca au fost identificate toate persoanele care au intrat in contact cu cei trei elevi si au fost vaccinate, cu aprobarea lor, impotriva rujeolei. "Nu este un focar de rujeola. Copiii sint internati in sectia de contagioase si sint foarte bine. Au facut forme usoare. Unul dintre copii nu era vaccinat impotriva rujeolei. Rujeola are o mare contagiozitate si toti copiii trebuie vaccinati", ne-a spus dr. Marina Maiorov. Epidemiologii au ajuns si la Liceul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" si i-au anuntat pe elevi ca trebuie sa se imunizeze preventiv. S-a intocmit si o lista cu toate persoanele cu virsta sub 30 de ani care trebuie sa se vaccineze. La aceasta unitate de invatamint merg aproape 800 de elevi. Vor fi scutiti doar copiii de clasa a II-a care au fost "intepati" in urma cu citeva saptamini in cadrul programului national de vaccinare. "Nu am avut probleme pina acum. Intr-o comunitate trebuie sa te supui medicului. S-a facut aceasta vaccinare in mod preventiv. Speram sa nu mai apara si alte cazuri", ne-a precizat Valeriu Jalba, directorul unitatii de invatamint. Specialistii spun ca rujeola este o infectie respiratorie foarte contagioasa iar primele simptome ale bolii seamana cu cele ale unei raceli: temperatura ridicata, intre 38-39 Celsius, ochi rosii si lacrimosi, secretie nazala, tuse si moleseala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.