Social

Batrinii sarmani s-au tratat cu pilule de 1,6 milioane lei

Raluca Manolache
30 oct 2010 547 vizualizări
Prescrierea de pilule compensate 90% pentru pensionarii cu venituri mici se face numai de catre medicii de familie

Pensionarii mai saraci, girboviti de boli si lipsuri, sint abonati la medicamentelor compensate cu 90%. De la inceputul anului si pina in prezent, 17.238 de virstnici cu venituri numai din pensii de pina la 700 de lei pe luna au beneficiat de pilule decontate prin programul derulat de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Astfel, acestia au beneficiat de retete medicale in valoare de 1.657.431,39 lei. Prescrierea de medicamente compensate 90% pentru pensionarii cu venituri mici se face numai de catre medicii de familie, in limita unei singure retete pe luna, in valoare de maximum 300 lei. De asemenea, medicul trebuie sa consemneze in fisa pacientului si in registrul de consultatii numarul talonului si cuantumul pensiei si, in plus, va anexa la fisa medicala declaratia data pe propria raspundere. "Pentru a beneficia de medicamente conf. art. 102, alin (3) din Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2010, aprobat prin Hotarirea Guvernului nr. 262/ 2010, pensionarii trebuie sa prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte faptul ca realizeaza venituri numai din pensii de pina la 700 lei/ luna, iar acesta va consemna in fisa medicala a pensionarului/ in registrul de consultatii numarul talonului si cuantumul pensiei si va anexa la fisa medicala declaratia data pe propria raspundere de catre pensionar", spune Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. In urma acestui program, pensionarii pot primi peste 600 de medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale, afectiunilor respiratorii, scaderea colesterolului sau a tulburarilor capacitatii mentale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.