Social

Vrancea nu are cum sa trateze dependentii de droguri

Liliana Nenciu
15 dec 2005 1021 vizualizări
Doar patru paturi de spital sint destinate celor care iau supradoze.

Consumatorii de droguri din Vrancea nu au cum sa-si trateze dependenta aproape de casa, deoarece in judet nu exista inca un centru de dezintoxicare, iar medicii spun ca nu s-au mai confruntat niciodata cu astfel de cazuri. Medicii de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani sint fericiti ca, pina in prezent, nu s-au prezentat la spital persoane drogate, singura problema acuta fiind acum alcoolicii si intoxicatiile voluntare medicamentoase sau cu diferite substante toxice. "Din cele 30 de paturi existente la sectia ATI, patru sint destinate alcoolicilor si persoanelor care iau supradoze de medicamente sau diferite substante toxice pentru om. Multumim lui Dumnezeu ca nu ne-am confruntat cu cazuri de supradoze cu substante stupefiante. Ar trebui infiintat un centru de dezintoxicare in care sa ajunga persoanele in coma alcoolica, drogatii si intoxicatiile cu medicamente", a precizat medicul Mihail Cirstea, seful sectiei ATI. Medicul a mai amintit ca, in urma cu citiva ani, a fost in discutie infiintarea unui centru de dezintoxicare la Nanesti sau Cotesti, insa schimbarea continua a directorilor de spital a dus la abandonarea acestui proiect. "Noi tratam doar acuti, iar tratamentul specific unui alcoolic sau a unei persoane dependente de droguri presupune o terapie indelungata. Noi nu ne putem permite sa tinem paturile ocupate cu alcoolici, care in perioadele de sevraj trebuie legati de pat. Cred ca se va lua initiativa infiintarii unui astfel de centru atunci cind se va prezenta la spital o persoana drogata", a mai adaugat dr. Mihail Cirstea. La Primaria

Focsani a fost reinfiintat Centrul de P evenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, subordonat Agentiei Nationale Antidrog, institutii care pun la dispozitia publicului o linie verde gratuita - 08008700700 - unde cei care nu mai pot renunta la droguri pot cere ajutor. Probabil din cauza faptului ca nu a sunat nimeni din Vrancea la acest numar, nici medicii nu s-au gindit ca nu au unde interna dependentii de stupefiante.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.