Social

14.800 doze de vaccin antigripal pentru Vrancea

Raluca Manolache
28 oct 2010 677 vizualizări
Campania de vaccinare va începe saptamina viitoare si se va desfasura pina la sfirsitul lunii februarie 2011 u in Vrancea nu a aparut nici un caz de gripa

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei este aproape de start. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea va intra in urmatoarele zile in posesia primei transe de doze de vaccin antigripal. Este vorba de 14.800 de doze vaccin gripal trivalent ce contine tulpinile recomandate in acest sezon de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, H1N1, H3N2 si B. Campania, care vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa, va incepe saptamina viitoare si se va desfasura pina la sfirsitul lunii februarie 2011. Vrancea a solicitat Ministerului Sanatatii aproape 40.000 de doze, urmind sa fie imunizate cu prioritate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire. Astfel, vor fi "intepate" persoanele cu virsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc, copiii si batrinii institutionalizati si personalul medico-sanitar. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi. "Medicii recomanda vaccinarea antigripala si pentru persoanele care nu intra in categoria persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire pentru ca este considerat singurul mod eficient de prevenire a imbolnavirilor", spun reprezentantii MS. Chiar daca pina in acest moment nu a fost inregistrat nici un caz de gripa, vremea rece a pus stapinire si pe sanatatea vrincenilor, in conditiile in care peste 1.000 de persoane au avut nevoie in ultima saptamina de tratament medical. Statisticile intocmite la DSP arata ca in perioada 18 "" 24 octombrie au fost inregistrate 959 cazuri de viroze respiratorii si 372 cazuri de pneumonie. Cei mai afectati au fost copiii cu virsta intre 1 "" 4 ani, unii dintre acestia fiind nevoiti sa stea in spital pentru a se insanatosi. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.