Social

Faina de la UE pentru sarmanii Vrancei expira in cinci luni

Mihaela Beșleagă
19 oct 2010 1314 vizualizări
Printre alimentele comunitare pe care le vor primi peste 70.000 de vrinceni este si faina care expira peste citeva luni

Alimentele comunitare destinate celor mai defavorizate categorii de romani sint pline de surprize"¦ neplacute. Vrincenii care au intrat deja in posesia pachetelor de faina, de pilda, au constatat ca aceasta expira peste numai cinci luni, martie 2011, conform inscriptiei de pe ambalajul cu antetul "Guvernul Romaniei, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura". "Noi nu stim de unde vin exact aceste produse, pe ambalaj scrie produs in Romania. Noi doar le primim, le depozitam si apoi le repartizam catre primarii, in functie de cantitatile ce vin", ne-a declarat Dan Grigoras, inspector in cadrul Consiliului Judetean (CJ), responsabil de primirea si distribuirea alimentelor in teritoriu. In acest an, pe linga produsele de baza, faina, malai si zahar, nevoiasii primesc si biscuiti, taietei sau lapte praf. In cadrul programului anual pentru furnizarea produselor alimentare provenind din stocurile de interventie comunitara catre persoanele defavorizate (PEAD) 2010, judetului Vrancea i-au fost repartizate 993 tone de faina alba de griu tip 650, 491 tone de malai, 250 tone paste fainoase, 94 tone biscuti, 91 tone de zahar si 81 tone de lapte praf. Distribuirea a inceput din august si se preconizeaza ca se va incheia in decembrie, singurul produs pe care nu l-au gustat sarmanii pina acum fiind laptele praf. Alimentele, care ajung incarcate in tiruri, unul-doua pe zi, sint depozitate la fosta fabrica de piine de pe Bd. Brailei, de unde sint ridicate de primari care le distribuie beneficiarilor. Cele mai mari cantitati de faina cu termen de valabilitate redus merg la: Focsani - 116.763 tone, Adjud si Marasesti, cu aproape 40.000 tone, Homocea "" 31.000 tone, Maicanesti "" 29.000 tone, Slobozia Bradului "" 27.000 tone, Dumitresti, Vulturu si Vidra, cite 23.000 tone. "Beneficiarii programului PEAD 2010 sint in judetul Vrancea in numar total de 70.183, dupa cum urmeaza: 24.220 pensionari cu venituri sub 400 lei, 4.620 someri, 21.369 persoane cu handicap grav si accentuat, 19.974 beneficiari ai Legii venitului minim garantat nr. 416/2001", ne-au transmis oficialii CJ. Situatia a fost realizata dupa centralizarea datelor de la Casa de Pensii, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului si primarii. (M. BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 49 minute, 6 secunde
Distribuiti-le mai repede pina nu se mucegaiesc in depozite, mai sunt multe persoane nevoiase care din demnitate nu cer nici un fel de ajutor si le stiti chiar foarte bine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.