Social

Voluntarii germani, in concediu pentru o lectie de umanitate

Gabriela Draghici
14 oct 2010 701 vizualizări
Vizita celor 19 voluntari veniti din Germania a ajuns la final u acestia au impartit ajutoare prin toata Vrancea si au donat o masina Crucii Rosii Vrancea

Vizita voluntarilor din Germania, veniti sa dea o mina de ajutor a ajuns la sfirsit. Ajunsi in Romania pe 9 octombrie, voluntarii filialei Crucii Rosii din Frankfurt, condusi de Thomas Muller, au avut drept tinta o parte din spitalele din judet, gradinite si alte obiective Crucea Rosie. Treziti de dimineata si "inarmati" cu micul-dejun, acestia au impinzit judetul, impartind ajutoare celor nevoiasi. "Am vizitat impreuna Casa de copii din Dumbraveni, unde se afla 21 de micuti cu dizabilitati, fara familie, aflati sub supravegherea unei doamne. A fost extraordinar sa vad bucuria de pe fata lor la primirea unei trambuline, adusa tocmai din Germania de voluntari, care nu s-au lasat pina cind au instalat-o si-au vazut toti copiii sarind de bucurie cit de sus pot ei. Am si uitat de timp cit am fost acolo", sustine Rodica Davidean, director al filialei Crucea Rosie Vrancea. Un alt loc care a beneficiat de bunavointa si straduintele acestora a fost Spitalul din Dumbraveni, sectia de Psihiatrie, caruia i-au fost oferite 21 de paturi echipate complet si ultramoderne. "Cind am ajuns, nu aveam loc sa intram in curtea spitalului, am blocat soseaua E85, am demontat paturile si le-am dus in spital pe rind, unul cite unul", povesteste Davidean. Cei 19 voluntari au renuntat la o treime din concediu, in contextul in care toti au slujbe in Frankfurt, iar voluntariatul le ofera sansa de a iesi din rutina zilnica. "Sintem toti impresionati de ospitalitatea cu care am fost primiti si va transmitem salutari din partea celorlalte filiale din Germania. Se face multa munca umanitara in Romania si asta vrem sa sustinem", declara Thomas Muller. Printre materialele aduse de voluntari s-au aflat saltele, paturi tip spital, masti sanitare, lapte pentru nou-nascuti si suplimente alimentare, jucarii si dulciuri pentru copiii din gradinite, sute de kilograme de creta pentru scoli si echipamente pentru personalul spitalului. "Ceea ce este demn de admirat este faptul ca nu s-au limitat doar la a ne aduce ajutoare, ci au participat si la descarcarea si impartirea lor. Noi speram sa-si rezerve o zi libera, de relaxare, sa le aratam si noi frumusetea Vrancei si sa ne viziteze si la anul ", afirma Dumitru Moisa, presedintele Crucea Rosie Vrancea. Voluntarii germani au donat filialei Vrancea o masina, sa le serveasca drept sprijin la transportarea ajutoarelor umanitare. Ceea ce au lasat in urma pe linga lucrurile materiale, este lectia de umanitate pe care ne-au dat-o tuturor.(Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.