Social

Se cauta urgent singe din grupele A si AB pozitiv!

Raluca Manolache
9 oct 2010 738 vizualizări
In rezerva bancii de singe mai sint doar trei pungi cu singe din aceste doua grupe

Criza de singe la Centrul de Transfuzii Sanguine Vrancea. Rezervele de singe din grupele A si AB pozitiv sint pe terminate in conditiile in care si numarul donatorilor scade de la zi la zi. In rezerva "bancii de singe" mai sint doar trei pungi cu singe din aceste doua grupe, adica necesarul pentru trei bolnavi. Cadrele medicale fac un apel catre toti cei ce se gindesc la sanatatea semenilor sa vina si sa doneze. "Deocamdata ne-am descurcat, dar au fost foarte multi bolnavi care au avut nevoie de A si AB pozitiv. Trebuie sa avem un stoc de singe pregatit in cazul in care apar urgente medicale", ne-a spus dr. Mioara Hanta, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Vrancea. In aceasta situatie s-a ajuns deoarece vrincenii nu doresc sa renunte la 450 de mililitri de singe si atunci cind o fac, unii afla ca sint bolnavi si in consecinta singele lor nu este viabil. Nu de putine ori s-a intimplat ca donatorii sa aiba tensiunea prea mare sau sa aiba unele afectiuni ce nu le dau posibilitatea sa doneze. Astfel, toti cei care doresc sa doneze trebuie sa respecte si anumite conditii. Donarea de singe este permisa numai persoanelor sanatoase cu virsta cuprinsa intre 18 si 62 ani, celor care nu au valorile tensiunii arteriale peste 20 mm Hg sau sub 10 mm Hg si nu au suferit de boli transmisibile in viata. In schimb, pentru 450 de mililitri de singe donat, oamenii primesc sapte bonuri valorice, o zi libera de la munca si in cazul in care vin din afara orasului drumul le este decontat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 39 minute, 51 secunde
Nu inteleg de ce nu se fac campanii pt stangerea de fonduri cat de putine cum era o data "Dati 1 leu pt ateneu" sau prin reprezentanti ai spitalului (si asa multi taie frunza la caini) sa mearga de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.