Social

Doua cladiri ale Caminului de batrini vor fi inaugurate in aceasta luna

Doina Ganea
6 oct 2010 865 vizualizări
La sfirsitul lui octombrie la Caminul de Batrini Focsani vor mai fi disponibile inca 20 de locuri

Alte doua corpuri de cladire vor fi date in folosinta luna aceasta la Caminul pentru persoane virstnice din Focsani. Primarul Decebal Bacinschi s-a intilnit ieri cu antreprenorii investitiei pentru a pune la punct ultimele detalii inainte de finalizarea lucrarilor. Potrivit constructorilor, acestea sint destul de avansate, iar saptamina viitoare va fi facuta fatada si se poate chiar lucra la acoperis in urmatoarele doua saptamini. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, constructia acestui corp a costat aproximativ 2 milioane de lei. Imediat ce va fi receptionata lucrarea, batrinii se vor putea muta. Deja mobilierul, perdelele, masinile de spalat si toate cele necesare au fost achizitionate. "Din punctual meu de vedere constructorul este destul de avansat, saptamina viitoare termina fatada. Pentru acoperis am prevazut bani, poate la primavara vom face fatada la corpul vechi. Prin aceasta noua investitie am mai creat 20 de locuri. Avem solicitari, iar odata ce va fi dat in folosinta, batrinii se vor putea muta. Am achizitionat deja mobilierul, perdelele si toate utilajele necesare. E bine ca acum avem spalatoria noastra. E bine ca am schimbat circuitul rufelor, a mincarii, asa cum ne-a cerut DSP-ul. Utilitatile sint rezolvate. Lucrarea a fost pe un an, iar constructorul a fost serios si s-a incadrat in termen. Mai avem trei corpuri, poate prindem un program ca sa terminam tot ansamblul", a declarat edilul. Pentru cele trei corpuri de cladire ramase in lucru ar mai fi nevoie de 5 milioane de lei. Noile corpuri mai au in dotare si o camera mortuara, iar edilii spera si la amenjarea unei capele de rugaciuni. (Doina GANEA)


Camin de batrini la Clipicesti pe bani europeni


Primarul comunei Tifesti, Gabriel Postolache, care are la avizare un proiect pentru realizarea unui Camin de batrini la Clipicesti, spune ca asteapta ca medicii si cadrele sanitare care se vor angaja la azil sa isi arate patriotismul, mai mult decit interesul pentru partea financiara. Asta in conditiile in care halatele albe din judet prefera sa-si faca bagajele pentru Europa decit sa stea la patul bolnavilor de la noi din tara. Si, mai ales, sa profeseze in mediul rural. "Pe POR, am un proiect pentru infiintarea unui Camin de batrini, care este in evaluare in acest moment. Proiectul vizeaza o cladire existenta, unde a functionat o fosta scoala, imobilul urmind a fi extins, daca ne aproba Caminul. Acesta ar urma sa gazduiasca 28 de batrini din comuna. Vom avea nevoie si de personal de specialitate care sa-i aiba in grija si sper sa iI si gasim. Eu sint patriot si optimist din fire si cred ca, in curind, situatia se va schimba in bine", ne-a spus Gabriel Postolache, gospodarul din Tifesti. Valoarea proiectului de realizare a Caminului de batrini la Clipicesti este de un milion de euro, contributia de la bugetul local fiind de 2% din suma totala. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 22 minute, 23 secunde
Citeam in aticolul de acum cateva zile ca acesti pensionari oropsiti de soarta ,bolnavi si in durere cotribuie din pensia lor mizera ,corect a-r fi ca primaria sa le lase bruma de pensie,a-r fi un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.