Social

Concedii de boala cu 30% mai putine

Raluca Manolache
5 oct 2010 626 vizualizări
Statistica a fost intocmita dupa schimbarea legislatiei care guverneaza eliberarea certificatelor de concediu medical

Inasprirea conditiilor de acordare a concediilor de boala a dus la scaderea numarului de certificate eliberate in ultimele luni. Dupa ce corpul de control al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a realizat o serie de verificari la medicii prescriptori si a aplicat sanctiuni si acolo unde au lipsit anumite documente, certificatele eliberate s-au rarit cu aproape 30%. In lunile ianuarie "" august au fost depuse de catre angajatori 18.369 de certificate de concediu medical, pe cind in perioada similara a anului trecut au existat 20.896 de certificate. Statistica pe trei luni arata astfel: iunie - 2.109 certificate fata de 2.548 certificate, iulie - 1.768 certificate fata de 2.764 certificate si august - 1.750 certificate fata de 2.703 certificate. "Valoarea concediilor medicale decontata de C.A.S., de la inceputul anului si pina la data de 31.08.2010, este de 2.662,47 mii lei", spune Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. Mihai Copaci, presedintele institutiei, spune ca aceasta scadere se datoreaza noilor criterii ce trebuie respectate de medici. Odata cu intrarea in vigoare a noului sistem de acordare a concediilor medicale, eliberarea certificatelor cu nerespectarea prevederilor legale se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 de lei. In Vrancea au fost realizate 80 de controale (13 la domiciliul bolnavilor si 67 la medici) care s-au soldat cu sanctiuni in valoare de 12.500 lei, o parte dintre acestea fiind insa contestate de doctori. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.