Social

Delincventa poate fi stopata inca din scoala

Daniel Garleanu
2 oct 2010 1164 vizualizări
Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea a realizat miercuri, 29 septembrie, o actiune de informare în cadrul Scolii Alexandru Vlahuta din Focsani.

Scopul acestei intilniri a fost dat de nevoia de prevenire a aparitiei comportamentului delincvent in rindul elevilor. Timp de ora, consilierii de probatiune au prezentat unui numar de 35 elevi apartinind claselor a VIII-a felul in care comportamentele deviante adoptate de timpuriu, cum sint imbrinceala, lovirea usoara, insusirea unui bun apartinind unei alte persoane fara acordul acesteia, pot reprezenta punctul de plecare catre un comportament delincvent. De asemenea, au fost transmise informatii legate de tipul celor mai frecvente infractiuni comise de catre minori, precum si factorii care pot influenta pozitiv sau negativ conduita minorilor. "Informatiile prezentate au atras atentia elevilor participanti, insa temele care au trezit interesul unanim au fost cele legate de cauzele declansatoare ale comportamentului infractional si functionarea Serviciului de Probatiune, ca institutie raspunzatoare de supravegherea minorilor", a transmis Gabriela Moise, responsabil PR. Consilierii de probatiune vor relua actiunea in cadrul aceleiasi scoli joi, 21 octombrie, intilnire la care vor putea participa si elevii din clasele a VII-a. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 9 ore, 39 minute, 28 secunde
Draga Gabriela dar fa acest lucru in tot judetul, e bine ce faceti si consider ca serviciul de probatiune sa previna aceste probleme ca asa sunt tinerii , nu au mintea coapta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.