Social

Nevoiasii cu acte in neregula nu mai au gratuita asistenta medicala

Raluca Manolache
30 sep 2010 810 vizualizări
In urma unor verificari s-a constatat ca listele raportate de catre primarii cu asistatii sociali nu coincid cu cele ale medicilor de familie u Vrancea are 292.000 de asigurati la sanatate, dintre care 13.000 primesc venit minim garantat

Asistatii social care beneficiaza de gratuitate in sanatate au intrat in vizorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Institutia vrea sa vada cu exactitate citi beneficiari ai Legii nr 416/2001 sint in judet, dupa ce in urma unor verificari s-a constatat ca listele raportate de catre primarii nu coincid cu cele ale medicilor de familie. Asta si dupa ce o parte din dosarele privind venitul minim garantat au fost suspendate in urma controalelor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca in 52 de localitati din judet. "In urmatoarea perioada vom face verificari si controale la medicii de familie pe listele carora se afla asiguratii respectivi cit si verificari la nivelul CAS in Sistemul Informatic Unic Integrat in asa fel incit persoanele ale caror dosare au fost invalidate sa nu mai fie platite ca fiind pe lista medicului de familie la raportare. Vrem in acelasi timp ca toate refuzurile sa fie evidentiate la momentul la care se depun listele in asa fel incit sa putem deconta la nivelul real al numarului de asigurati. Noi am solicitat medicilor sa ne prezinte noua situatie in functie de numarul de asigurati trecuti pe lista si vom valida cu raspunderea privind exactitatea datelor de catre primarii si de catre medicii de familie", spune Mihai Copaci, presedintele director general al CAS. De exemplu, luna trecuta in bazele CAS figurau peste 13.000 de asistati sociali care pot beneficia conform legislatiei in vigoare de servicii medicale gratuite deoarece au calitatea de asigurati. Vrancea are in acest moment 292.000 de asigurati la sanatate, din care 141.882 sint salariati, 115.082 sint pensionari la limita de virsta, 10.093 sint someri sau beneficiari ai alocatiei de sprijin. In evidenta mai apar si 62 de preoti care se pot bucura de beneficiile calitatii de asigurat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.