Social

Diabeticii trebuie sa renunte la Avandia, Avandamet si Avaglim

Raluca Manolache
28 sep 2010 689 vizualizări
In urma studiilor realizate s-a constatat ca acestea contin o substanta ce provoaca insuficienta cardiaca

Bolnavii de diabet zaharat de tip II trebuie sa renunte la preparatele Avandia, Avandamet si Avaglim dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a suspendat autorizatia de punere pe piata pentru aceste medicamente. Cele trei produse vor fi retrase de pe piata, deoarece in urma studiilor realizate s-a constatat ca acestea contin o substanta, rosiglitazone, ce provoaca insuficienta cardiaca si boala cardiaca ischemica. Pacientii sint astfel sfatuiti sa se prezinte la medic pentru a li se prescrie un alt tratament pentru suferinta lor. "Aceste medicamente vor inceta sa mai fie disponibile in Europa in urmatoarele citeva luni. Pacientii care utilizeaza in prezent aceste medicamente trebuie sa-si programeze o intilnire cu medicul pentru a discuta alternative adecvate de tratament. Pacientilor li se recomanda sa nu intrerupa tratamentul fara a discuta in prealabil cu medicul acestora", se arata in comunicatul EMA. Si in Vrancea sint diabetici care trebuie sa se prezinte la cabinetul de diabet din cadrul ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru a intra in posesia unui nou tratament. Doctorul Gheorghe Cocioaba, seful Centrului Judetean de Diabet, spune ca preparatul Avandia nu le-a mai fost prescris pacientilor de aproape doi ani si doar o parte dintre diabetici au fost de acord sa se mai trateze cu Avandamet. In urma cu doua luni bolnavii au fost chemati si au trebuit sa dea cu subsemnatul daca mai vor sau nu acest medicament. "Pacientii care sint in tratament cu Avandamet sint asteptati la cabinet pentru a li se schimba medicamentul", a precizat dr. Gheorghe Cocioaba. Nici un diabetic nu este tratat la aceasta data cu Avaglim. Suspendarea va ramine in vigoare pina in momentul in care vor fi furnizate date convingatoare din care sa reiasa ca beneficiile medicamentului sint mai mari decit riscurile. In judet sint inregistrati in jur de 8.000 de bolnavi de diabet, insa in realitate numarul acestora este mai mare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.