Social

Somerii, invitati sa isi gaseasca de munca la Fashion Center

Daniel Garleanu
25 sep 2010 1543 vizualizări
Bursa locurilor de munca pentru absolventi s-a derulat ieri la Focsani intr-o atmosfera selecta, in sala de bal de la Hotel Fashion Center u in celelalte locatii din judet s-au ales cladiri publice u agentii economici spun ca tinerii sint debusolati si nu stiu sa negocieze pentru un job

Bursa locurilor de munca pentru absolventi, organizata ieri de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, in principal din cauza ofertei "subtiri" din partea angajatorilor. Evenimentul s-a desfasurat in patru locatii din judet, in Focsani, Adjud, Dumbraveni si Valea Sarii, in fiecare localitate bursa fiind tinuta intr-o cladire a statului, mai putin la Focsani. Astfel, la Adjud, cei in cautare de munca au fost chemati la Casa de Cultura, iar in cele doua localitati rurale, somerii s-au prezentat la sediul primariilor. In Focsani, bursa a avut loc la hotelul Fashion Center. Asadar, cu riscul ca tinerii sa se simta stingheri in sala de bal a hotelului din cartierul Sud, conducerea AJOFM a hotarit ca evenimentul sa se desfasoare tot la hotelul Fashion Center, ca si la editiile trecute, local ce apartine firmelor controlate de senatorul PDL Sorina Placinta. Locatia a scos din bugetul AJOFM la bursa anterioara nu mai putin de 450 de lei. Alegerea Iozefinei Iaru, care in trecut a lucrat pentru firma Sorste, a fost amendata de Ion Roman, presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Vrancea si membru in Consiliul Consultativ al AJOFM, care a cerut amenajarea unor corturi in centrul orasului special pentru someri. "Pe afisele acestea scrie ca e bursa locurilor de munca la Fashion Center, iar omul nu intelege. Termenii trebuie facuti mai pe intelesul oamenilor. Majoritatea celor care cauta de munca nu nu stiu ce inseamna Fashion Center", a spus Roman.


"Tinerii nu stiu sa isi caute un loc de munca"


La ora 9.00, cind s-a dat startul la ocuparea celor 559 posturi vacante, erau in fata hotelului din Focsani citeva persoane care asteptau sa se intilneasca cu cei 13 agenti economici care ofereau de lucru. Cu toate ca in editiile anterioare prezenta a fost mai consistenta, de aceasta data la ora 11.00, la numai doua ore de la deschidere, agentii economici inchideau dezamagiti agendele. Conform situatiei intocmite de AJOFM, la ora 10.00 trecusera pe la bursa 150 de persoane. Unii dintre agentii economici prezenti la eveniment au declarat ca isi contracteaza volumul de munca in functie de forta de munca de care dispun. "Sint multi care incearca sa isi gaseasca loc de munca pe afara. Avem oferta pentru sase locuri de munca pentru confectioner. Contracte sint, dar muncitorii nu prea sint interesati. A venit o domnisoara care a terminat liceul de specialitate. Nu vrea sa munceasca in masina, vrea altceva", ne-a spus Mariana Lungoci, reprezentantul unei societati angajatoare. De asemenea, cu reticenta focsanenilor pentru domeniul confectiilor s-au confruntat ieri mai toti angajatorii. "La noi se munceste la plan. Daca nu isi realizeaza norma nu iau salariul intreg", ne-a spus Amalia Puscoiu, inspector resurse umane la o societate de confectii care oferta ieri 10 locuri de munca si avea doar doua cv-uri depuse. O oferta generoasa au avut si asiguratorii. Astfel, ieri la standul angajatorilor in domeniu s-au prezentat 12 persoane, din care patru au sanse reale de angajare. De asemenea, reprezentantii amendau atitudinea tinerilor la interviu. "Sint persoane care stiu ce vor si capacitatile de care dispun si isi cauta un loc de munca pe masura, dar sint si persoane care au venit in plimbare. Total dezorientate. Exista tineri care nu stiu sa se vinda, nu stiu sa isi caute un loc de munca", ne-a spus si Marius Vasii, inspector asigurari. Pentru absolventii de studii superioare au fost ofertate 37 de locuri, in special pentru ingineri si laboranti. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.