Social

Betivii si-ar putea plati spitalizarea

Raluca Manolache
25 sep 2010 671 vizualizări
Cei mai multi bolnavi de bautura sint luati direct din strada

Betivul ar putea scoate bani din buzunar daca vrea sa fie tratat in spital. Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor a adoptat, in unanimitate, un raport favorabil pentru proiectul deputatului Tudor Ciuhodaru conform caruia intoxicatiile etilice vor fi tratate contra cost. Deputatul independent a initiat un proiect de lege prin care serviciile medicale de urgenta vor trebui platite in cazul celor care au ajuns la spital dupa ce au baut peste masura. Aceasta situatie nu le este straina nici medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", care au de-a face cu bolnavi "cheflii" aproape in fiecare zi. Marea majoritate a acestor bolnavi sint luati direct din strada sau sint "condusi" la spital de oamenii legii in urma unor scandaluri in care ei sint principalii protagonisti. Pacientii sint preluati de cele mai multe ori de cadrele de la Unitatea de Primiri Urgente si mai apoi sint trimisi in sectia de psihiatrie unde ramin pentru tratament daca doresc. Dr. Nicolae Moise, managerul unitatii spitalicesti, a atras atentia de nenumarate ori ca persoanele care ajung pe patul de spital in urma excesului etanolic "inghit" foarte multi bani din bugetul sanatatii, sume ce ar putea fi folosite pentru adevaratii bolnavi. "O masura la care m-am gindit este obligativitatea bolnavilor care se interneaza la UPU si sint adusi in stare de ebrietate sa-si plateasca tratamentul", spunea recent dr. Nicolae Moise. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut de plenul Camerei Deputatilor si apoi la Senat inainte de a capata statut de lege. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 13 ore, 27 minute, 1 secunda
Betia nu este in opinia mea un caz de urgenta. Politia germana cand gaseste astfel de cetateni pe strada nu ii conduce la spital ci in celulele politiei pana cand isi revin. Aceasta solutie este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.