Social

Doar trei posturi deblocate la Ambulanta

Raluca Manolache
25 sep 2010 979 vizualizări
Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea ar putea sa angajeze doar trei oameni, chiar daca a solicitat Ministerului Sanatatii deblocarea a 26 de posturi.

Ambulanta a solicitat 13 asistenti, 10 ambulantieri si trei medici. Cu toate acestea, din cele 102 posturi de medici, 84 de asistente si 32 de ambulantieri deblocate la nivel national SAJ Vrancea a primit doar doua posturi de medici si unul de asistenta. Concursul pentru ocuparea acestor posturi ar trebui sa se organizeze in perioada urmatoare. Aceste trei posturi nu rezolva problemele legate de deficitul de personal de la statiile de ambulanta. "Ne descurcam din ce in ce mai greu. Tot ceea ce se intimpla ne afecteaza capacitatea de a interveni cit mai rapid din cauza faptului ca lucram cu putine echipaje. Sint substatii in care nu putem asigura concediile de odihna, zilele libere sau recuperarile din cauza lipsei de personal", arata dr. Cristian Onia, managerul SAJ. Echipajele de la Ambulanta intervin in medie la 120/130 de solicitari pe zi. Daca la Focsani sint sase echipaje, in teritoriu unele zone sint deservite de unu, doua echipaje. Ambulanta are 250 de salariati. La inceputul acestei saptamini, Ministerul a deblocat si 25 de posturi pentru personalul sanitar din unitatile spitalicesti, din care 14 sint destinate doctorilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 18 minute, 28 secunde
ce examen domnilor! Locurile s-au ocupat ! 3000 de euroi bucata ! intereresati-va ca am dreptate!
, acum 739392 zile, 10 ore, 18 minute, 28 secunde
vreau sa stiu si eu care sunt numarul de posturi deblocate si mai exact unde ,ca toata lumea da din umeri si spune nu avem nici un post ...........nu am primit nici un comunicat ..........si plus de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.