Social

Doua fetite cu handicap din Dumbraveni au nevoie de ajutor!

Mihaela Beșleagă
25 sep 2010 1188 vizualizări
La virste fragede, cele doua copile sufera de boli crunte u fata cea mare este imobilizata la pat, iar cea mica face lunar transfuzii de singe

Alina Cristina, in virsta de 9 ani si Stefania Andreea, de 4 ani, sint doua copile lovite de boli crunte, care le umbresc copilaria. Alina Cristina sufera de microcefalie tetrapareza spastica, cu sechele de encefalita, afectiune care se manifesta prin intirziere psiho-motorie, ceea ce inseamna ca fetita este paralizata la pat, nu se poate misca si nu poate vorbi. Parintii, din Dumbraveni, spun ca suferinta a inceput pe cind copilul avea citeva luni. "La trei luni si jumatate a avut o convulsie. Am mers la spital la Rimnicu Sarat si acolo i s-a administrat direct tratament, fara analize in prealabil. I s-a facut si o punctie in coloana. Apoi ni s-a spus ca i s-a format un cheg de singe pe creier, iar fata a intrat in coma", spun Elena Corina Bican si Stefan Pirvu, parintii copilei. Al doilea necaz al familiei urma sa vina o data cu aparitia pe lume a celui de-al doilea copil, tot o fetita, Stefania Andreea, acum in virsta de 4 anisori. La 6 luni, dupa citeva investigatii de rutina, fetita a fost diagnosticata cu leucemie. "A fost un soc pentru noi sa aflam ca si fetita mica are probleme. Diagnosticul este talasemie majora. La trei saptamini trebuie sa mergem la Bucuresti, la Spitalul Fundeni, pentru transfuzie de singe", spun parintii. Ambele copile sint incadrate in gradul grav de handicap, iar costurile lunare cu asigurarea medicatiei si alimentelor depasesc posibilitatile financiare ale familiei. Cei doi parinti spun ca nu se mai descurca cu doua salarii de insotitor, care cumuleaza 900 lei pe luna. Numai pentru Stefania Andreea tratamentul costa 600 lei, iar pentru ca majoritatea medicamentelor sint din plante medicinale nu pot fi compensate. La aceste cheltuieli se adauga banii necesari drumului la Bucuresti, parintii plingindu-se ca nu li s-a asigurat nici macar o data transportul cu Ambulanta din Focsani. "Nu ne mai descurcam. Solicitam un sprijin, cei care vor sa ne ajute cu ce pot: pampersi pentru fata mare, apa distilata, un blender pentru pasat mincarea, bani pentru medicamente, orice e binevenit", spune mama. Pentru eventualele donatii, parintii au deschis doua conturi, in lei RO49BRDE400SV10890174000 si in euro RO45BRDE400SV10890254000, titular Bican Elena Corina din Dumbraveni. De asemenea, ii puteti contacta pe parinti si la numarul de telefon 0747.588.668. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.