Social

Oprea: Guvernul a achitat datoriile spitalelor vrincene

Doina Ganea
17 sep 2010 579 vizualizări
Cea mai mare suma achitata de Ministerul Sanatatii a fost de 16,5 milioane lei, pentru Spitalul din Focsani, spune prefectul Ion Oprea

Cum seful Consiliul Judetean (CJ), Marian Oprisan, a declarat in sedinta de saptamina aceasta ca nu va prelua niciun spital din judet pina cind datoriile acestora nu vor fi platite "pina la ultimul leu", reprezentantul guvernului in teritoriu, prefectul Ion Oprea, s-a simtit obligat sa precizeze ca nu exista nici un motiv ca aceste spitale sa nu fie preluate. "Guvernul s-a tinut de cuvint si s-a achitat prin Ministerul Sanatatii de obligatiile de plata catre spitalele din Vrancea. Desi se stabilise ca plata arieratelor sa se faca pina la 31 martie 2010, s-a facut un efort suplimentar si asa s-a reusit plata suplimentara a arieratelor pina la 30 iunie 2010. Nu cred ca mai este acum nici un motiv de a nu se definitiva protocoalele de predare primire cu CJ. Mai ales ca sint spitale cum sint cele de la Dumbraveni si Vidra care nu au nici un fel de datorii", ne-a declarat Ion Oprea. Potrivit acelorasi declaratii, plata s-a facut in baza proceselor verbale incheiate de comisia mixta formata din reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate si ai Directiei de Sanatate Publica. Au fost achitate obligatii in suma totala de 22 milioane de lei, ultimul ordin de plata fiind emis pe 10 septembrie. Astfel, au fost achitate datoriile Spitalului "Sf. Pantelimon" Focsani (16,578 milioane lei), ale Spitalului Adjud (5,4 milioane lei) si ale celui din Panciu (124.000 lei). Preluarea spitalelor de catre primarii si consilii judetene face parte din procesul de descentralizare solicitat in repetate rinduri de catre sefii administratiilor locale si judetene. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.