Social

Spitalele nepreluate ar putea ramine la Minister!

Raluca Manolache
15 sep 2010 602 vizualizări
Cele trei spitale din Vrancea care nu au fost preluate de catre Consiliul Judetean ar putea ramine in subordinea Ministerului Sanatatii. Dr. Catalin Graur, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), spune ca a discutat aceasta problema cu reprezentantii Ministerului.

"In cazul in care nu se va incheia protocolul este posibil ca cele trei spitale sa ramina in administrarea Ministerului Sanatatii", spune dr. Catalin Graur. Disputa dintre DSP si Consiliul Judetean privind preluarea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, Spitalului comunal Vidra si Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbraveni continua. Desi s-au mai purtat discutii pe aceasta tema, documentul ramine nesemnat deoarece administratia judeteana vrea sa introduca doua prevederi in protocol. CJ solicita plata datoriilor spitalelor pina la momentul preluarii si demararea unui program national de reabilitare a unitatilor spitalicesti. "Atit doctrina cit si practica stabilesc ca obiectiunile in materia contractului pot fi facute in etapa negocierii si nu ulterior acesteia. In consecinta, CJ nu doreste sa faca obiectiuni la protocolul in cauza, ci sa introduca clauze in vederea realizarii in cit mai bune conditii a scopului pentru care protocolul trebuie incheiat", se arata intr-o adresa a CJ ce a fost trimisa catre DSP. Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a precizat in sedinta CJ de ieri ca Spitalul din Focsani nu va fi preluat pina cind Guvernul nu va plati in totalitate datoriile strinse de unitate. "Nu voi prelua spitalul pina ce datoriile nu vor fi achitate pina la ultimul leu", a spus Oprisan. De asemenea, acesta a anuntat ca 30% din bugetul spitalului va fi realocat pentru investitii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.