Social

Banca a lasat-o pe drumuri

Daniel Garleanu
9 sep 2010 2294 vizualizări
Pentru un credit de 10.000 de lei, o adjudeanca a fost lasata pe drumuri de filiala Adjud a Bancii Transilvania u pagubita locuieste pe la rude si prieteni si asteapta o revizuire a dosarului in procesul pe care l-a pierdut

Cazurile in care cetatenii ramin fara locuinte in urma unor credite la banci sint tot mai dese pe fondul saracirii populatiei. Fara acoperis a ramas si o femeie din Adjud, care a contractat un credit in urma cu patru ani si pe care se angajase sa il plateasca pina in 2013. Stana Tilita, de 50 de ani, a luat de la Banca Transilvania suma de 10.000 de lei pentru care a girat cu bunurile unei cunostinte. Inainte de a pleca in strainatate, femeia a ramas in urma cu plata ratelor pentru sapte luni si a ales sa discute cu directorul filialei bancii din Adjud. "Am ramas restanta 7-8 luni la Banca Transilvania din creditul contractat in 2006. Inainte de a pleca in strainatate am vorbit cu directorul Dan Romanov, caruia i-am explicat ca o sa plec ca sa achit creditul. I-am trimis banii surorii mele, care a achitat in total 12.800 de lei", ne-a declarat Stana Tilita. Femeia sustine ca i-a fost scoasa casa la licitatie in data de 15 mai 2008 pentru 3.000 de euro si ca executorul bancar ar fi comis un abuz. "Executorul bancar a calcat legea proprietatii. Avea obligatia sa ma anunte de licitatie. Evaluarea imobilului nu a fost facuta", sustine adjudeanca. Mai mult decit atit, pagubita sustine ca in momentul demararii procedurii de executare silita erau in contul bancii 7.000 de lei, dar si ca in acea perioada la primarie nu apare nici o licitatie organizata pentru valorificarea imobilului. Pentru a fi repusa in posesia casei pierdute, Stana Tilita a demarat actiune in instanta si, la fond, a cistigat. "Anuleaza actele de executare efectuate cu privire la imobilul casa de locuit si teren aferent situat in comuna Urechesti, sat Slobozi, judetul Bacau, proprietatea contestatoarei Tilita Stana", se arata in solutia data de Judecatoria Focsani. Banca a facut recurs la Tribunal si a cistigat pe motiv ca pagubita a contestat prea tirziu executarea. Decizie irevocabila. Deci, Tilita Stana a ramas fara casa.


"Acolo este o facatura!", spune avocatul femeii


Dan Romanov, directorul Bancii Transilvania, filiala Adjud spune ca procedura a fost legal intocmita. De asemenea, reprezentantul bancii spune ca executorul bancar care s-a ocupat de caz nu mai lucreaza la Banca Transilvania. "Nu are dreptate. Instanta s-a pronuntat de trei ori impotriva ei. Tilita Stana nu a platit. I s-au trimis toate somatiile la termen", ne-a declarat Dan Romanov. De partea femeii este si avocatul care o reprezinta, Valeriu Parpauta. Acesta din urma sustine ca totul este "o facatorie" si ca femeia isi merita locuinta inapoi. "Procedura de executare a fost viciata intentionat de executorul bancar. Acolo este o facatura. Femeia nu mai are nici o solutie decit revizuirea dosarului", ne-a declarat av. Valeriu Parpauta. In prezent, in vreme ce executorul bancar nu mai e de gasit, Stana Tilita a facut o plingere penala si asteapta o revizuire a dosarului. "Hotaririle irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului", se arata in Codul de Procedura Civila. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 1 ora, 30 minute, 39 secunde
Vrem sa vedem si ce spune executorul, partea incriminata in articol. Cine e magarul si ce parere are el despre aceasta afacere?
, acum 739398 zile, 1 ora, 30 minute, 39 secunde
Sa le fie rusine, unii din afaceri murdare se ridica, chiar daca femeia a facut recursul tirziu, trebuie sa deschida dosarul din nou, nu se poate asa ceva oameni buni cum sa iei casa femeii, daca ati citeste integral
, acum 739398 zile, 1 ora, 30 minute, 39 secunde
sa fim seriosi... roata e rotunda... asa-i trebuie! din mai multe motive.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.