Social

Pasapoartele temporare, nerecunoscute in Japonia

Dan Chiriac
8 sep 2010 1137 vizualizări
Pasapoartele temporare nu sint recunoscute de catre Japonia.

In ultima vreme, mai multi cetateni romani care au dorit sa intre in tara asiatica cu astfel de documente au fost intorsi din drum. Directia Generala a Pasapoartelor, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a fost informata de catre Ministerul Afacerilor Externe ca Japonia nu recunoaste pasapoartele temporare emise in prezent de autoritatile romane ca documente valabile de calatorie pentru trecerea frontierei si intrarea in tara. Pentru ca romanii sa poata intra pe teritoriul Japoniei cu pasaportul temporar, niponii cer in plus si viza. "In cazul in care cetatenii romani care detin doar pasaport temporar doresc sa calatoreasca in Japonia, oricare ar fi scopul deplasarii, este necesar sa obtina de la misiunile diplomatice ale Japoniei - din Romania sau din alte state - viza de intrare in Japonia si un titlu de calatorie. Cetatenii romani care detin doar pasaport temporar si calatoresc in Japonia fara a obtine in prealabil un titlu de calatorie si o viza de la misiunile diplomatice japoneze, nu vor putea intra in Japonia", se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Vrancea. In schimb, pasapoartele obisnuite de tip vechi, precum si pasapoartele electronice diplomatice, de serviciu sau simple, aflate in perioada de valabilitate sint recunoscute de autoritatile japoneze drept documente de calatorie valabile. Vrincenii interesati de o deplasare in Japonia pot solicita informatii suplimentare de la Ambasada Japoniei la Bucuresti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 19 minute, 35 secunde
E O GOLANIE ,BATAIE DE JOC PTR CEI CARE AU FACUT COZI NESFARSITE PTR A OBTINE UN PASAPORT CARE DUPA PAREREA MEA E PIERDERE DE TIMP SI BANI LUATI DE LA OMUL DE RAND CU PREA MULTA USURINTA DE CATRE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.