Social

Cum poti sa arzi de viu in spitalele vrincene

Raluca Manolache
7 sep 2010 657 vizualizări
Spitalele au doar instalatii de forma pentru semnalizarea incendiilor

Spitalele din judet sint adevarate bombe cu ceas in cazul producerii unor incendii similare celui de la Maternitatea Giulesti. Acest lucru a fost constatat chiar de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Directia de Sanatate Publica, institutii care au verificat recent modul in care sint asigurate conditiile de aparare impotriva incendiilor. Dupa ce au fost verificate caile de acces si evacuare, modul de exploatare a instalatiilor utilitare, sistemelor si instalatiilor de detectie, semnalizare si stingere a incendiilor, comisia mixta a dat verdictul: avem probleme cu apararea impotriva incendiilor, iar pacientii, mai ales cei imobilizati, ar putea arde de vii in cazul unui incendiu serios. S-a constatat ca mare parte din hidranti nu ar putea fi folositi in caz de foc pentru ca nu sint echipati corespunzator. In plus, spitalele care au instalatii de semnalizare a incendiilor sint puse doar de forma, pentru ca acestea nu functioneaza. "S-a observat ca in mare parte unitatile nu au efectuat operatiunile privind controlul, verificarea, intretinerea, revizia tehnica si repararea instalatiei de stingere a incendiilor cu hidranti interiori si exteriori in vederea asigurarii functionarii eficiente la parametrii proiectati. Totodata, a iesit la iveala ca instalatiile electrice de iluminat si forta se exploateaza cu unele deficiente: tablouri electrice neprotejate corespunzator, sigurante supradimensionate sau necalibrate, contacte imperfecte la conexiuni prin rasucire, asezarea directa pe materiale combustibile a unor conductori electrici cu izolatie simpla, becuri incandescente neprotejate cu globuri de protectie sau ca instalatia electrica pentru marcarea cailor de acces, interventie si evacuare (iluminatul de siguranta) nu este realizata sau in unele cazuri nu este mentinuta in stare de functionare si ca atare nu indica traseul de evacuare", se arata intr-un comunicat al Prefecturii, care a centralizat neregulile depistate in spitalele judetului. Pe timpul controalelor s-au aplicat cinci sanctiuni contraventionale constind in patru avertismente si o amenda de 1.000 lei. Amenda a fost aplicata la Spitalul Vidra, unde au fost depistate cele mai multe nereguli. Cu aceasta ocazie, pompierii au realizat si sapte instruiri cu angajatii din spitale pentru a le arata ce au de facut. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.