Social

Somerii au fost buzunariti cu 75 de lei

Daniel Garleanu
30 aug 2010 784 vizualizări
Indemnizatia medie de somaj in luna iulie era de 500 de lei, ceea ce inseamna ca de la fiecare somer in parte au fost opriti 75 de lei dupa reducerea cu 15%

Luna august a venit pentru somerii indemnizati cu mai putini bani trecuti pe cuponul de somaj. Prima indemnizatie de somer micsorata cu 15% a ajuns in buzunarele vrincenilor din ce in ce mai ingrijorati pentru anotimpul ce va urma. Cu toate ca nu primeau prea multi bani de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, Guvernul le-a taiat si din acestia 15 procente. Masurile de austeritate puse in aplicare de Guvernul Emil Boc sint pentru rationalizarea cheltuielilor, pentru economie la bugetul de stat si pentru incurajarea muncii. La finele lunii iulie, judetul Vrancea numara 4.384 de someri indemnizati care au incasat in total 2.367.239 lei din ajutorul de somaj. "Am luat somajul micsorat cu 15%. De la 523 de lei am ajuns sa iau 445 de lei, 78 de lei mi-a luat Guvernul. Am lucrat vreo sapte ani la Lemarpol si am fost disponibilizat. Am 150 de lei de platit banca si restul nu stiu cum o sa ma descurc. Poate imi gasesc ceva sa ma angajez", ne-a spus Corneliu Patrunjel din Odobesti, care astepta la semnat carnetul de somaj. Vrincenii cautau ieri disperati un post pe panourile special amenajate pentru oferta locurilor de munca, insa putini sint cei care se si angajeaza. "Am luat somajul cu 15% mai mic. Am avut 540 de lei si am luat vreo 400 si ceva de lei. Am lucrat dulgher si ma uit dupa un loc de munca. Am copilul la liceu, asta e. Stam la tara si mai trimitem cite o gaina. Statul roman ne protejeaza foarte bine"¦", ne-a spus ironic Constantin Serafim, in virsta de 46 de ani. Conform datelor furnizate de AJOFM, indemnizatia medie de somaj in luna iulie era de 500 de lei, ceea ce insemana ca de la fiecare somer in parte au fost opriti 75 de lei. Astfel, bugetul de stat s-a "umflat" numai de la somerii din Vrancea cu 328.800 de lei pentru o singura luna. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.