Social

Mogildetele de la Nanesti, vedete la Casa Radio

Ziarul de Vrancea
28 nov 2005 1393 vizualizări
"Viata ca un spectacol, solidaritatea ca un miracol". Dupa ce au participat la un spectacol la Bucuresti, cei cinci copii sinistrati au primit promisiunea ca vor avea o casa noua de Craciun

Familia Anghel din comuna Nanesti, a carei poveste trista a fost scrisa si de cotidianul nostru, va avea o casa cit de curind! Arhiepiscopia Sucevei si Episcopia Buzaului au donat o casa din lemn pentru Valeria si Vasile Anghel si cei cinci copii ai lor. Cei mai mici membri ai familiei au doar 7 luni si au scapat ca prin minune din volbura apelor, fiind pusi intr-o copaie de parintii lor. Familia Anghel a pierdut totul in urma inundatiilor din luna iulie cind puhoaiele au distrus aproape in intregime casa in care locuiau. In aceiasi casa mai locuiau cei doi frati ai lui Vasile si mama acestuia. Dupa inundatii, cele 10 persoane au fost nevoite sa se inghesuiasca intr-un cort. Situatia este si mai dramatica in momentele in care se asaza la masa. Inundatiile le-au distrus si grinele, adica principala sursa alimentara a familiei. Imediat dupa inundatii o firma de constructii din Bucuresti s-a oferit, prin intermediul radiodifuziunii romane, sa construiasca o casa pentru familia Anghel, insa, la scurt timp, oferta nu mai era valabila. Mai rau este ca, intre timp, aceasta familie a fost exclusa de pe lista materialelor de constructii de la Guvern. Dupa patru luni de deznadejde, soarele a rasarit si pentru familia Anghel. Cele doua episcopii au pus mina de la mana si au donat o casa din lemn. Aceasta este in curs de asamblare urmind a fi finisata in prag de sarbatori. In acelasi timp, o serie de realizatori din cadrul radioului public au demarat o campanie de stringere de fonduri pentru a ajuta aceasta familie aflata in impas. Ascultatorii radioului au donat aproximativ 5000 de euro, bani ce vor fi folositi pentru achizitionarea de mobila, instalatii de incalzire, electrocasnice precum si pentru construirea unor anexe gospodaresti. Ieri familia Anghel a fost in Bucuresti, la Casa Radio, unde a avut loc o editie speciala a spectacolului "Viata ca un spectacol, solidaritatea ca un miracol". Realizatorii au prezentat situatia sinistratilor din Nanesti, ceea ce a transformat spectacolul intr-un veritabil act de caritate. Publicul a urcat pe scena si a donat bani, haine si aparate electrocasnice pentru membrii familiei Anghel. Acestia isi amintesc cu amaraciune de momentele in care apa a navalit peste ei, dar sint fericiti ca vor avea o noua casa si asta chiar in prag de sarbatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.