Social

Discriminare TBC la dispensarul din Adjud

Raluca Manolache
16 aug 2010 2210 vizualizări
La Adjud, asistentii primesc spor de 50%, in vreme ce la Focsani acestia au un spor de 75%

Sporul de tuberculoza incita spiritele la Spitalul Municipal din Adjud. Asistentii de la dispensarul TBC se simt nedreptatiti dupa ce le-a fost redus la jumatate, de la 100% la 50%, sporul de periculozitate, totul pe fondul crizei economice. Nemultumirile s-au produs si din cauza faptului ca medicul care isi desfasoara activitatea la dispensar, cu jumatate de norma, primeste in continuare un spor de 100%. "Vi se pare corect ca la cabinetul TBC Adjud doctorul care are jumatate de norma sa aiba un spor salarial de 100%, in timp ce asistentii medicali care au norma intreaga sa aiba spor de 50%? Unde este egalitatea de periculozitate a conditiilor de munca ? Conditiile de TBC sint aceleasi in orice cabinet, dar nu ma mira nimic pentru ca nu mai e aceeasi lege peste tot, aici fiecare interpreteaza cum vrea", ne-a reclamat un salariat. Dupa aceste diminuari "abuzive", pe fir a intrat si sindicatul. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune ca a discutat cu conducerea unitatii, insa nu s-a schimbat nimic. "Am incercat pe cale amiabila sa se schimbe sporul, sa se acorde macar un spor de 75%, cit este si la Spitalul Judetean de Urgenta. Ni s-a motivat aceasta decizie prin faptul ca nu sint bani", a precizat Claudiu Grosu. Odata cu trecerea spitalului in subordinea Primariei sindicalistii vor incerca sa convinga autoritatile locale ca acest spor trebuie modificat. Sporul de tuberculoza este reglementat prin contractul colectiv de munca si se situeaza intre 50% - 100%, in functie de gradul de risc la care sint expusi angajatii. Oficialii spitalului nu au dorit sa comenteze situatia, mai ales ca managerul Claudiu Zara se afla in concediu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 23 ore, 8 minute, 52 secunde
Aveti grija ca daca nu mai luati acest spor sa nu faceti tbc.,oare numai asa considerati ca nu va inbolnaviti?, dar ce sa mai zicem de cei care sunt bolnavi cu adevarat si nu pot merge la doctor din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.