Social

Primaria vrea sa vada dintisorii elevilor

Iulia Crețu
14 aug 2010 615 vizualizări
Municipalitatea are in intentie un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Directia pentru Sanatate Publica Vrancea pentru realizarea unui program de sanatate dentara a elevilor.

De la 15 septembrie, oficialii Primariei Focsani, institutie care a preluat 8 cabinete stomatologice scolare, vrea ca fiecare scolar sa faca vizite constante la dentist. "Odata cu inceperea anului scolar, vrem sa gindim un program de profilaxie si in special pentru cei mici. Medicul stomatolog nu trebuie neaparat sa-i trateze, dar macar sa-i instiinteze pe parinti de starea de sanatate a dintisorilor. Poate o parte a tratamentului se va putea realiza in cabinetul scolar, o alta parte nu, dar este important ca elevii sa faca aceste controale periodic", a precizat viceprimarul Bogdan Matisan. La sedinta extraordinara a CL, alesii au aprobat modernizarea cabinetelor de medicina dentara si, in cel mai scurt timp, anuntul licitatiei va aparea pe SEAP. Tot in ceea ce priveste activitatea scolara, municipalitatea afirma ca in aceasta perioada inspecteaza gradul de efectuare a lucrarilor de igienizare in fiecare unitate de invatamint, astfel ca primul clopotel sa-i gaseasca pe elevi in clase curate si utilate. Matisan adauga insa ca la scolile pentru care s-au aplicat programe de finantare europeana, asa cum sint Scoala "Nicolae Iorga" si "Alexandru Vlahuta" din cartierul Sud al municipiului, curatenia din aceasta vara se face la limite minime. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.