Social

Medicamente cu bon de reducere

Raluca Manolache
10 aug 2010 1098 vizualizări
Producatorii de medicamente isi atrag clientii si cu ajutorul cupoanele de reducere de pina la 25% u asa se face ca unii bolnavi beneficiaza de o dubla compensare, si de cea a CAS si de cea a producatorilor

Unii pacienti au sansa sa beneficieze de o dubla compensare a medicamentelor pe baza unor bonuri de reducere introduse de producatorii de pilule. Pe linga retetele subventionate de catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), bolnavii pot primi de la medicii specialisti si anumite cupoane cu ajutorul carora pot primi o serie de medicamente cu o reducere de pina la 25%. Este vorba de pilule pentru bolnavii psihic, pentru cei ce sufera de astm bronsic sau pentru cei ce au probleme cu tensiunea arteriala. "Unele farmacii primesc astfel de cupoane. Reprezentantii medicali ai firmelor aleg o farmacie, doua si se incheie un contract in baza caruia firma suporta si pina la 25%din valoarea unui medicament. Sint situatii in care pacientii nu mai platesc nimic", spune farmacista Maria Taban, de la unitatea Hygeea. Aceasta metoda de a atrage pacientii se practica de citiva ani in unele unitati din judet, dar tot mai multi producatori apeleaza la aceasta idee pentru a nu ramine cu medicamentele nevindute. Asa se face ca unii bolnavi beneficiaza de o dubla compensare, si de cea a CAS si de cea a producatorilor. "Pacientii aduceau talonul impreuna cu reteta compensata. Pe talon era mentionat medicamentul si concentratia acestuia iar in baza programului se realiza o compensare suplimentara. Este vorba de o reducere suplimentara la compensarea existenta", a precizat Monica Momanu, farmacist diriginte la Monafarm. Sint insa si farmacii care refuza astfel de contracte. "Sint anumite taloane, cartonase, carduri in baza carora unele produse beneficiaza de o reducere suplimentara. Nu am dorit sa avem astfel de colaborari", a mentionat farmacistul Marian Portase, de la farmacia Longavit. Cuponul de reducere este oferit de producatorii de medicamente si ajunge la pacient prin intermediul medicului care prescrie reteta. De altfel, acesta vine in ajutorul bolnavilor in conditiile in care de la 1 iulie acestia sint obligati sa scoata mai multi bani din buzunar dupa ce intregul sistem de compensare a medicamentelor s-a schimbat. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a schimbat legislatia astfel incit pacientii sint obligati sa isi plateasca mare parte din pretul tratamentului, desigur daca nu aleg varianta cea mai ieftina care este decontata. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.