Social

Carduri de sanatate pentru vrinceni

Dan Chiriac
21 iul 2010 740 vizualizări
Documentele de identificare a bolnavilor vor intra in vigoare la inceputul anului 2011

Toti vrincenii vor avea card national de sanatate. Masura a fost adoptata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si va intra in vigoare, treptat, pina in anul 2012. Noul document va contine numele si prenumele asiguratului, dar si un numar de identificare, diferit de codul numeric personal. De asemenea, cardul va avea un cip pe care vor fi mentionate si alte date medicale cum ar fi grupa de singe, alergiile sau bolile de care sufera. Persoanele care vor merge la doctor sau la farmacie vor fi nevoiti sa aiba asupra lor acest card, in caz contrar fiind refuzati de la serviciile medicale. Noul proiect se va derula in mai multe faze. Mai intii va fi organizata o licitatie pentru implementarea sistemului. Apoi, datele persoanele vor fi luate de la evidenta populatiei, iar cele medicale de la medici. Conform previziunilor, distribuirea cardurilor catre populatie ar putea dura pina la un an si jumatate. Identificarea pacientului se va face pe baza amprentei digitale. Daca asiguratul este reticent, atunci va putea folosi si un cod PIN. Cardul national de asigurari sociale de sanatate este un document electronic prin care pacientul face dovada ca este asigurat in sistemul de sanatate. Vrincenii vor putea sa-si procure acest document de la Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea. Data la care va incepe distribuirea acestora nu este cunoscuta, dar previziunile cele mai optimiste nu indica o data mai recenta de 1 ianuarie 2011. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.