Social

Bilete de tratament pentru pensionari doar in cinci statiuni

Daniel Garleanu
20 iul 2010 1052 vizualizări
Biletele de tratament au revenit in concediile pensionarilor vrinceni. Astfel, conform directorului executiv interimar al Casei Judetene de Pensii (CJP) Vrancea, Adrian Juravle, acordarea biletelor de tratament pentru lunile iulie si august a fost reluata

"Casa Nationala de Pensii a hotarit ca in lunile iulie si august in care nu se fac contractari sa se acorde bilete in centrele de tratament proprii", ne-a declarat Juravle. Astfel, pensionarii care doresc un bilet pot opta pentru centrele de la Lacu Sarat, Covasna, Nicolina, Sarata Monteoru sau Amara. Cu toate ca s-a reluat acordarea, statiunile in care pot merge batrinii nu pot acoperi in totalitate nevoile medicale prescrise de medicii de familie. Pensionarii care au nenorocul sa sufere de afectiuni digestive sau ale cailor respiratorii nu se pot trata pentru ca cele cinci locatii ale Casei Nationale de Pensii nu pot asigura tratamentul adecvat. Pentru plecarea din 27 iulie biletele au fost puse in vinzare inca de ieri, iar urmatoarea plecare va avea loc pe 14 august. De la inceputul anului si pina in prezent au fost inregistrate la CJPVrancea un numar total de 5.065 de cereri, din care au plecat 2.120 de pensionari la tratament. In anul 2009 au fost solutionate favorabil 4.700 de cereri de plecare ale seniorilor in statiunile de tratament. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.