Social

Casa de Sanatate, tirita in instanta de medici

Raluca Manolache
18 iul 2010 454 vizualizări
Este vorba de medici din Marasesti, Focsani si Adjud care au fost sanctionati fiecare cu cite 5.000 de lei pentru lipsa unor documente din dosarele de acordare a concediilor medicale u anul acesta 13.000 de salariati din judet s-au aflat in concediu de boala

Medicii sanctionati pentru ca nu au eliberat certificate de concedii medicale conform noilor prevederi legale vor sa scape de sanctiunile primite cu orice pret. 10 medici s-au simtit neindreptatiti motiv pentru care au contestat amenzile primite de la inspectorii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, disputa urmind sa fie rezolvata de catre instanta. Este vorba de medici din Marasesti, Focsani si Adjud care au fost sanctionati fiecare cu cite 5.000 de lei pentru lipsa de la dosar a unor documente precum declaratia data de pacienti ce cuprinde adresa de domiciliu sau unde poate fi gasit intr-un anumit interval de timp. "Contestatiile au fost depuse la Casa de Asigurari de Sanatate si au fost directionate catre instanta. Instanta va decide daca sanctiunile se anuleaza sau nu", a precizat Mihai Copaci, presedintele bancii sanitare din judet. Corpul de control al CAS Vrancea continua actiunile de verificare a medicilor ce elibereaza concedii medicale. De altfel, anul acesta, aproape 13.000 de salariati au avut zile libere de la munca dupa ce au beneficiat de concedii de boala, suma decontata de catre CAS fiind de 1,6 milioane de lei. Inspectorii verifica in continuare daca perioada in care bolnavul a fost acasa este corespunzatoare cu diagnosticul si investigatiile pe care doctorii le-au recomandat. Noile reglementari le dau voie angajatorilor sa solicite verificarea la domiciliu a pacientilor, cu ajutorul politiei locale, situatie ce nu a fost intilnita in Vrancea pina acum. Controlul se poate face numai in intervalul orar 8:00 "" 11:00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va incheia si un proces-verbal semnat de membrii comisiei si de catre asigurat. Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate medicale cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, in una sau mai multe etape, fata de 14 zile calendaristice, cit erau prevazute pina acum. A fost modificat si numarul maxim de zile cumulate a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporara de munca, de la 45 de zile la 30 de zile calendaristice in ultimul an, socotite de la prima zi de imbolnavire, indiferent de cauza acesteia. In cazul in care se constata deficiente, doctorii risca sanctiuni drastice, cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.