Social

Ca sa nu mai moara angajatii , ITM promite controale in constructii

Ciprian Fânaru
16 iul 2010 574 vizualizări
Trei vrinceni au ramas infirmi si unul a murit pe santierele de constructii doar in acest an

Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea ia atitudine vizavi de numarul tot mai mare de accidente de munca intimplate in judet. ITM va desfasura in aceste zile o campanie privind promovarea si controlul masurilor de imbunatatire a mediului de munca din domeniul constructiilor. Printre cele mai frecvente deficiente semnalate de instututie se numara neefectuarea unei instruiri corespunzatoare a lucratorilor, neacordarea echipamentelor individuale de protectie adecvate activitatii desfasurate, lipsa amenajarilor si dotarilor locului de munca pentru prevenirea caderilor in gol si a altor pericole, folosirea schelelor si scarilor necorespunzatoare si neasigurarea stabilitatii posturilor de lucru mobile ori fixe, situate la inaltime sau adincime. Prin aceste controale, ITM urmareste verificarea respectarii de catre angajatorii din domeniul constructiilor a prevederilor legale in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca si diminuarea consecintelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea de catre angajatorii din domeniul constructiilor a prevederilor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca. "Mentionam ca, in cadrul acestei campanii de control, vor fi vizate in primul rind unitatile care au inregistrat cele mai multe accidente de munca si imbolnaviri profesionale, apoi unitatile cu riscuri majore de accidentare si imbolnavirile profesionale, precum si alte unitati care din diverse motive nu au fost identificate in vederea organizarii controlului", precizeaza purtatorul de cuvint al institutiei, Mircea Moise. în primul semestru al anului 2010, din cele 35 de evenimente care au fost comunicate ITM Vrancea, patru s-au produs in domeniul constructiilor, trei accidente fiind urmate de incapacitate temporara de munca, iar unul urmat de decesul victimei. în anul 2009, din cele 35 de accidente inregistrate, 13 s-au produs in domeniul constructiilor, cinci fiind cu incapacitate temporara de munca, sapte soldate cu decesul victimelor, iar unul urmat de invaliditatea persoanei accidentate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.