Social

Vaccinul AH1N1 expira in depozitul DSP

Raluca Manolache
12 iul 2010 611 vizualizări
Isteria provocata de gripa noua de tip AH1N1 a trecut, iar acum in depozitul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea zac mii de doze de vaccin Cantgrip nefolosit.

Este vorba de aproape 5.900 de doze de vaccin care expira in aceasta toamna, inainte de demararea campaniei de imunizare pentru noul sezon rece. Numarul acestor doze se pare insa ca nu va scadea deoarece in ultimele luni vrincenii nu s-au mai inghesuit sa se vaccineze. Astfel, daca in luna ianuarie tinerii dar si batrinii stateau la coada pentru a se imuniza de frica gripei "porcine", acum daca exista doi doritori intr-o saptamina. In Vrancea au fost "intepati" impotriva gripei noi peste 30.000 de pacientI, asta dupa ce peste 130 de persoane au fost infectate cu noul virul gripal AH1N1 si s-a inregistrat si un deces. Este vorba de un barbat in virsta care a murit la o clinica din Iasi dupa ce a fost diagnosticat cu virusul gripei noi. Barbatul era in evidenta medicilor cu afectiuni cronice. Reprezentantii Centrului European pentru Preventia si Controlul Bolilor (ECDC) preconizeaza un nou val pandemic de gripa AH1N1 pentru iarna. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.