Social

Spitalul Odobesti, singura unitate preluata de Primarie

Raluca Manolache
9 iul 2010 766 vizualizări
Pe masa ministrului Sanatatii au ajuns doleantele autoritatilor locale si judetene ce nu au preluat spitalele

Chiar daca 10 iulie era termenul limita pentru preluarea de catre administratiile locale si judetene a unitatilor spitalicesti, in Vrancea un singur spital a fost preluat de Primarie. Este vorba de Spitalul din Odobesti care a fost preluat ieri de catre administratia publica locala. "Am semnat protocolul de preluare fara datorii a Spitalului Orasenesc. In prima sedinta ordinara a Consiliului Local vom propune aprobarea Organigramei si a Statului de functii. Din acest moment vom regindi managementul Spitalului si vrem sa eficientizam aceasta institutie care a beneficiat si pina acum de sprijinul autoritatii locale. Vreau sa-i asigur pe odobesteni ca Spitalul nu va fi desfiintat, asa cum s-a vehiculat ca se va intimpla cu anumite spitale din provincie. Din 1877 si pina astazi Spitalul din Odobesti a functionat neintrerupt la Odobesti", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. A fost incheiat in acest sens protocolul de predare-primire, pe care ceilalti primari din Marasesti, Panciu, Adjud si presedintele Consiliului Judetean (CJ), Marian Oprisan au refuzat sa il completeze. Motivatia: datoriile de zeci de milioane de lei pe care spitalele le au la diversi furnizori. De altfel, CJ a informat in aceasta saptamina Directia de Sanatate Publica (DSP) ca pe 30 iunie consilierii judeteni nu au aprobat hotarirea de preluare a spitalelor din Focsani, Dumbraveni si Vidra "motivat de faptul ca aceste unitati sanitare figureaza cu datorii iar Guvernul Roman nu a adoptat actul normativ prin care sa stinga aceste debite". "Va solicitam sa intreprindeti masurile necesare in vederea urgentarii procedurii de transfer a managmentului asistentei medicale al unitatilor sanitare publice ca dupa aparitia actului normativ care va stinge datoriile acestor unitati sanitare la zi sa procedam la semnarea protocolului de predare primire", se arata in adresa Consiliului Judetean. Asa se face ca autoritatile sanitare au informat Ministerul Sanatatii de situatia creata si asteapta recomandarile de rigoare pentru "stingerea" conflictului. In acest moment, spitalele din Vrancea au datorii catre furnizorii de medicamente, materiale sanitare, hrana, cu care se afla in contract, de aproape 20 milioane de lei. Numai Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" le datoreaza furnizorilor peste 16 milioane de lei, unele debite fiind inca din anul 2008. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.