Social

Vrancea se implica in ajutorarea populatiei afectata de inundatii

Ziarul de Vrancea
10 iul 2010 1262 vizualizări
Oameni simpli, fie ca sint bugetari sau angajati in firme private, se solidarizeaza cu necazurile celor loviti de apa u donatii pentru sinistrati fac si filialele partidelor politice din Vrancea u camioane incarcate cu mobila, cereale, materiale de constructii si alimente pleaca astazi spre Moldova

Peste 20.000 de oameni au ramas fara case in localitatile inundate din 18 judete ale tarii. Apele revarsate au facut ravagii in special in Moldova. Familii intregi nu mai au unde sa se adaposteasca, cu ce sa se hraneasca sau sa se imbrace. Nici vrincenii nu au ramas indiferenti la suferinta semenilor si s-au implicat activ in campaniile de stringere de ajutoare. In cele sapte locatii stabilite de Prefectura si la sediul Filialei de Cruce Rosie vrincenii au inceput sa adune ajutoarele pentru sinistrati. Acestea constau in haine, alimente (zahar, ulei) si cereale. De asemenea, in institutiile publice salariatii s-au mobilizat pentru stringerea de fonduri pentru sinistrati si depunerea acestor sume de bani in conturile RO84RZBR0000060012690361 pentru lei, RO24RZBR0000060012690374 pentru donatii in euro si RO62RZBR0000060012690369 pentru dolari americani, deschise la sucursala Raiffeisen Bank din Focsani. Cei care doresc sa faca donatii sint asteptati de luni pina simbata in intervalul orar 9.00 - 16.00 la sediul filialei de Cruce Rosie de pe strada Dimitrie Cantemir nr. 5 din Focsani (linga Primarie) si la centrele de colectarea ajutoarelor pentru sinistrati in localitatile Focsani, Adjud, Marasesti, Gugesti, Ciorasti si Suraia. Si Compania Posta Romana s-a mobilizat in favoarea sinistratilor si a lansat campania «Furia apelor oprita cu suflet», ce si-a propus sa stringa bani si bunuri materiale pentru persoanele din zonele grav afectate de inundatii. Salariatii postali cit si clientii Postei Romane pot dona bunuri sau bani pina pe 8 august 2010 in toate subunitatile postale din judet.


Donatii si la Carrefour


Donatii pentru sinistrati pot fi facute si la supermarketul Carrefour, care colaboreaza in cadrul unor campanii umanitare dezvoltate de fundatiile "Mereu Aproape", "Crucea Rosie" sau "Salvati Copiii". 6 tone de alimente de baza si imbracaminte au fost deja trimise catre 880 de familii din zonele sinistrate, iar Carrefour si-a mobilizat echipele din toate magazinele pentru a participa la actiuni. "Carrefour este in continuare in alerta si stringe in toate magazinele sale produse alimentare, paturi, prosoape, chiar si aparate electrice de prima necesitate pentru a trimite noi ajutoare catre oamenii care au cel mai mare nevoie de ajutor acum cind totul le-a fost distrus", spune Andreea Mihai, director marketing in cadrul Carrefour Romania.


Materiale de constructii pentru refacerea caselor


Si partidele s-au mobilizat in sprijinul celor loviti de ape. PDL Vrancea a anuntat ca a demarat o campanie de ajutorare a populatiei din judetele Moldovei. Membrii si simpatizantii partidului vor colecta in principal materiale de constructii, obiecte de mobilier, alimente neperisabile si echipamente electrocasnice, care vor fi transportate saptaminal in zonele afectate. "In urma cu citeva zile am organizat un prim transport cu materiale de constructii in judetul Suceava. Am decis sa continuam cu o campanie mult mai ampla, dupa ce multi dintre membrii PDL Vrancea si-au exprimat dorinta de a-i ajuta pe cei care au nevoie urgenta de sprijin", a precizat liderul PDL, Alin Trasculescu. De asemenea, PDL a deschis la Bancpost sucursala Vrancea contul RO46BPOS40002967600RON09, unde cei care vor sa ajute sinistratii pot face donatii in bani. Vrincenii care vor sa faca donatii in bunuri pentru sinistrati o pot face de luni pina simbata si la sediul PDL din str. Brailei nr. 31, intre orele 11.00 "" 17.00. Si liberalii vrinceni s-au mobilizat si spun ca la sfirsitul saptaminii vor merge la Radauti cu un convoi umanitar. De actiune s-a ocupat organizatia de femei, condusa de consilierul judetean Anisoara Aioanei, care a colectat tot felul de lucruri necesare omului in gospodarie. "Colegele noastre s-au mobilizat si au colectat haine curate, sortate pe marimi, lenjerii de pat, medicamente, materiale de constructii, cereale. O sa facem rost si de piine, apa si alte alimente si vom merge duminica la Radauti cu camioanele", ne-a declarat liderul organizatiei judetene, Nini Sapunaru. Liberalii se vor alinia duminica intr-un convoi umanitar alaturi de colegii de la Vilcea.


Camioane cu mobila de la PSD


La rindul sau PSD Vrancea a organizat actiuni de colectare a unor ajutoare de stricta necesitate. Primul transport cu ajutoare constind in alimente, apa si cereale (10 tone) va pleca azi in localitatea Sanduleni din Bacau. Tot azi, un alt transport cu 30 tone de alimente, mobila, imbracaminte, paturi si apa va fi distribuit sinistratilor din municipiul Dorohoi, dupa cum ne-a transmis organizatia judeteana a PSD. Cele doua transporturi cu ajutoare au fost asigurate de organizatiile PSD din Panciu, Rastoaca, Cotesti si Gugesti. Camioanele cu ajutoare din judet vor face jonctiunea cu un convoi umanitar organizat la nivel national de catre social democrati. Oficialii PSD au anuntat ca in urmatoarele zile vor fi organizate si alte transporturi in zonele afectate de ape. (Doina GANEA, Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 37 minute, 50 secunde
psd organizeaza transportul ajutoarelor asta e sigur , de unde vin aceste ajutoare e mai putin sigur dar nu neaparat tot de la psd , iar daca tot sunt atat de grijulii de ce nu fac ceva real pentru a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.