Social

Nu accept criza de suflet!

Raluca Manolache
8 iul 2010 800 vizualizări
Spune sefa Centrului de transfuzii care spera ca donatorii sa puna umarul la inlocuirea aparatului de aer conditionat din sala de recoltare

Din cauza bugetului insuficient alocat, singura unitate sanitara care asigura necesarul de singe pe Vrancea este in colaps financiar. Centrul de Tranfuzii Sanguine se apropie cu pasi mari de prapastia financiara, in conditiile in care nu mai sint bani nici pentru cumpararea de materiale consumabile. De aici si apelul pe care "banca de singe" il face catre donatori. Centrul cauta donatori benevoli care ar putea renunta la tichetele de masa pe care le primesc astfel incit unitatea sa aiba bani pentru plata aparatului de aer conditionat din sala de recoltare si care s-a stricat. Noul aparat a fost deja instalat dar plata ar urma sa se faca in urmatoarele luni. "Nu accept criza de suflet! Fac un apel catre persoanele care doneaza si care pot ceda tichetele de masa care sint in valoare de aproximativ 50 de lei. Nu cred ca este mult pentru populatia judetului in conditiile in care in sala de recoltare se desfasoara un act prin care pot fi salvate vieti", a spus dr. Mioara Hanta, directorul Centrului. Ar fi nevoie de aproximativ 40 de donatori care sa renunte la propriul singe fara a fi rasplatiti financiar. Acest apel este facut si in conditiile in care cei ce se gindesc la sanatatea semenilor sint tot mai putini la numar. Nici criza financiara nu i-a impins de la spate pe vrinceni sa vina sa doneze, pragul unitatii fiind trecut de doar sapte, opt persoane pe zi. In acest moment, criza de singe se simte la grupa AB negativ. De asemenea, unitatea din Vrancea va trimite in aceste zile la spitalele din Iasi 55 de pungi de singe. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.