Social

Aglomeratie la vaccinul BCG

Raluca Manolache
8 iul 2010 632 vizualizări
Parintii si-au adus pruncii la spital pentru a fi imunizati impotriva tuberculozei

Dupa sosirea in Vrancea a celor 10.000 de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG), parintii s-au indreptat intr-un numar destul de ridicat la cabinetul de vaccinari de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Inca de la primele ore ale diminetii, mamicile și taticii si-au adus pruncii la cabinetul din ambulatoriul unitatii spitalicesti pentru a fi imunizati impotriva acestei afectiuni. Spitalul din Focsani a primit 2.000 de doze de vaccin. "Am inteles ca exista riscul de imbolnavire si micutii trebuie vaccinati. Nefiind vaccinata am avut mai multa grija de fetita. Daca nu venea pina la opt luni nu se mai putea face. Fetita nu a fost vaccinata antipolio. Ni s-a spus ca nu este vaccin", spune mamica Mariana Izbava, din comuna Dumbraveni. Parintii s-au aratat nemultumiti de situatia creata mai ales ca unii deja au scos bani din buzunar pentru cumpararea unor seruri care ar fi trebuit sa fie gratuite pentru bebelusi. "De unde sa imi permit ca cumpar vaccinul pentru ca lucrez pe 500 de lei. Mi s-a spus la cabinetul de pediatrie ca un vaccin costa 300 de lei la farmacie. Mi s-a spus sa merg sa cumpar vaccinul in cazul in care nu vine la timp. Macar copilasii acestia ar trebui sa beneficieze de gratuitate", ne-a mai spus o mamica. Imunizarea impotriva tuberculozei a fost intrerupta la 1 februarie, dupa ce Institutul Cantacuzino, care il producea, si-a sistat activitatea. De atunci, in Vrancea au ramas neimunizati in jur de 900 de sugari. Programul de inmunizare se deruleaza in maternitatile din Focsani, Adjud, Vidra, Panciu, Odobesti si Marasesti. Parintii se pot prezenta cu cei mici la cabinetele de vaccinare intre orele 10.00 "" 12.00. Doar la Focsani programul este intre 11.00 "" 12.00. Nu trebuie sa se uite acasa carnetul de vaccinare al copilului, CNP-ul si trimiterea de la medicul de familie cu ultimele vaccinari realizate. Vaccinarea se va realiza dupa ce sugarul este examinat clinic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.