Social

43 de copii orfani pleaca in vacanta in Belgia si in Anglia

Ciprian Fânaru
8 iul 2010 1833 vizualizări
Un grup de 43 de copii vrinceni, beneficiari ai unei masuri de protectie speciala in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala sI Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, isi vor petrece o parte din vacanta de vara in Belgia si Anglia, gratie unor parteneriate umanitare internationale.

Invitatiile au venit a venit din partea ASBL "Casa de Copii Dumitresti" si Fundatia Moreton Romanian Orphans. Copiii vor fi cazati la familii gazda din Belgia si Anglia si vor fi insotiti de catre specialisti din cadrul institutiei judetene care vor participa impreuna cu acestia la diverse activitati facilitindu-le acomodarea la noul mediu. Aceste actiuni s-au consolidat in timp, inscriindu-se in sistemul actual de schimburi interculturale care vizeaza copiii si adolescentii din tari diferite ale Uniunii Europene, conducind la cunoasterea culturilor, mentalitatilor precum si adaptarea la alte spatii linvistice, dupa cum explica initiatorii. "Speram ca pe viitor aceste actiuni vor deveni o permanenta, conducind la familiarizarea copiilor si tinerilor institutionalizati cu spatiul si limba vorbita in aceste tari, imbunatatindu-le totodata capacitatea de socializare si adaptare la medii sociale diferite", precizeaza DGASPC. In ultimii ani institutia de protectie sociala nu si-a permis sa mai contracteze tabere pentru copii orfani sau parasiti de parinti ca urmare a restrictiilor bugetare. Totusi, multi micuti au iesit din orfelinate vara gratie acestor parteneriate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.