Social

Aparatura cariata in cabinetele scolare

Raluca Manolache
8 iul 2010 736 vizualizări
Primaria Focsani vrea sa cumpere aparatura pentru cabinetele stomatologice din scoli, insa cere medicilor sa trateze copiii de carii u autoritatile continua sa scoata la vinzare cabinetele medicale, la ultima sedinta fiind aprobata vinzarea dispensarului de pe strada Simion Barnitiu

Elevii din Focsani scapa de durerile de dinti dupa ce sint tratati cu ajutorul aparaturii medicale foarte vechi care se gaseste in cabinetele stomatologice scolare. Acest lucru se va schimba pentru ca Primaria vrea sa investeasca ceva bani in dotarea cabinetelor din unitatile de invatamint ce au fost preluate in anul 2009. Consilierii locali au fost de acord ca banii rezultati in urma vinzarii cabinetelor medicilor de familie sa fie folositi pentru cumpararea de aparatura stomatologica pentru cele 37 de cabinete care asigura asistenta de specialitate pentru 2.931 prescolari si 15.623 elevi. "Dotarea acestor cabinete cu mijloace fixe si obiecte de inventar este necesara, avind in vedere ca multe mijloace fixe sint foarte vechi si uzate. Spre exemplu, aparatura Dentior dateaza de peste 22 ani, fapt ce determina uzura fizica si morala a acestor aparate. Acest lucru are repercusiuni asupra calitatii actului medical. Achizitionarea unor echipamente noi duce la: imbunatatirea calitatii actului medical, imbunatatirea sanatatii buco-dentare a populatiei infantile, scaderea costurilor pentru alte manoperi dentare (costuri datorate tratamentelor pentru diferite afectiuni dentare ce puteau fi prevenite)", se arata in raportul municipalitatii, prezentat consilierilor locali. Pina in 2013, Primaria Focsani isi propune sa cumpere aparatura pentru cabinetele stomatologice in valoare de aproape 100.000 de lei. Pina atunci insa, viceprimarul Bogdan Matisan a cerut autoritatilor sanitare din oras sa initieze un program de preventie pe linie dentara. "Nu este posibil ca la sfirsitul clasei a VIII-a copiii sa aiba dantura plina de carii", a spus viceprimarul la ultima sedinta de Consiliu Local. La ora actuala, adolescentii din segmentul de virsta 10-14 ani, elevi in clasele V -VIII, ajung foarte rar in cabinetul stomatologic.


Un cabinet costa intre 58.240 lei si 94.456 lei


Autoritatile municipale continua sa scoata la vinzare spatiile cu destinatie de cabinete medicale, in ultima sedinta, de saptamina trecuta, fiind vizate spatiile din imobilul de pe strada Simion Barnitiu. Medicii Natalia Ionescu si Gabriela Alexandru Stoicescu au cumparat spatiul de 27,45 mp cu 58.240 lei, medicii Carmen Iustina Dragne si Marieana Ghihanis au cumparat spatiul de 45,38 mp cu 94.456 lei, iar dr. Ioana Mocanu a cumparat spatiul de 27,90 mp cu 58.504 lei. Si dr. Liliana Popescu va da pe spatiul in care isi desfasoara activitatea 55.744 lei iar medicii Diana Hanganu-Udatu si Maricica Scinteianu vor scoate din buzunare 58.900 lei. "Pretul de vinzare al spatiului se va plati de cumparator integral la incheierea contractului, sau in rate, in conditiile OUG nr. 68/2008 privind vinzarea spatiilor propritate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical. Spatiul cu destinatia de cabinet medical ce face obiectul prezentei hotariri nu poate fi instrainat, inchiriat sau folosit de cumparator pentru alte activitati decit in scopul desfasurarii activitatii medicale si/sau a activitatilor conexe actului medical", se arata in raportul de vinzare al spatiilor intocmit de Consiliul Local. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.