Social

Medicii, transformati in informaticieni

Raluca Manolache
1 iul 2010 1009 vizualizări
Acestia au fost iar la scoala si vor obtine diplome de perfectionare in meseria de operator calculator Calculatorul nu mai are secrete pentru o parte din medicii de familie din Vrancea, care au frecventat un curs intensiv de formare profesionala in domeniul operarii PC

52 de persoane din domeniul sanatatii, respectiv 31 de medici si 21 de asistente au fost instruite in cadrul proiectului "Program de dezvoltare a abilitatilor de utilizare a tehnologiilor de comunicare si informatie a personalului din sectorul sanatatii INFO-MED 2008" care a ajuns la final. In acest sens, firma International Computer School a organizat ieri la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" seminarul "Informatizarea sistemului de sanatate ""provocari si avantaje profesionale" ce a avut drept scop evaluarea rezultatelor proiectului care s-a derulat in judetele Vrancea, Braila si Buzau. La seminar a fost prezent presedintele ICS, Eduardo Fierro, care a spus ca programul a fost un real succes. "Multi medici sint peste 40 de ani si nu au avut posibilitatea sa invete informatica in facultate, probabil nu au fost oportunitati nici in scoala. Am identificat problema si am facut parteneriate cu diferite institutii. Noi aveam ca grup tinta aproximativ 250 de medici si asistente dar am depasit cu aproximativ 7% grupul tinta si am facut mai multe cursuri de informatica", a precizat Eduardo Fierro. In urma acestui curs, cadrele vor obtine diplome de perfectionare in meseria de operator calculator care sint certificate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Cursurile de operator calculator au fost adaptate nevoilor medicilor si au cuprins module de Microsoft Office (Word, Excel, Acces, Power Point) cu accent pe prelucrare baza de date, instalare software, periferice, programe antivirus, outlook mail si internet. International Computer School are in vedere initierea unui curs menit sa ii ajute pe doctorii de familie in protejarea datelor personale ale pacientilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.